Майстер-клас з культури діалогу провів перший заступник голови Подільської РДА Сергій Коваленко

8 лютого о 14 годині у Подільській районній державній адміністрації в місті Києві під голуванням та за ініціативою першого заступника голови Подільської РДА Сергій Іванович Коваленко, відбулась зустріч групи активістів з представниками комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Подільського району.

Нажаль причиною зустрічі став прикрий випадок який стався днями на вулиці Хорива.

Під час проведення робіт з кронування дерев співробітник КП по утриманню зелених насаджень Подільського району на зауваження місцевої мешканки про нанесення своїми нефаховими діями шкоди дереву відповів брутальною лайкою, що аж ніяк не личить працівнику сфери побуту і ніяк не може сприяти розбудові конструктивного діалогу між владою та громадою.

Сигнал про цей ганебний випадок поступив до Контактного центру Києва 15-51 3 лютого, і вже 6 лютого Сергій Іванович був на місці де провів самостійне обстеження місця інциденту та зустрівся з представниками громади.

Вирішувати цю проблему спільно запросив всіх учасників конфлікту і запросив Сергій Іванович на зустріч в приміщенні Подільської РДА.

Можна звичайно зосередити увагу на критиці дій працівників КП, але не це напевно не найважливіше.

Розвязання цього питання мало статися відразу після його виникнення якби відповідальні особи КП були більш підготовані до діалогу та створили умови для комунікації з громадськістю - ось що вкрай важливо, і що неодноразово підкреслив Сергій Іванович.

Загалом, не дивлячись на те що причиною зустрічі став конфлікт, розмова була дуже конструктивною і плідною.

Зокрема активісти зайвий раз підняли питання необхідності паспортизації всіх дерев міста і запропонували створити ініціативну групу яка б підняла це питання та спільно з представниками КП напрацювала алгоритми вирішення цієї проблеми.

Таким чином можна зазначити, що вирішення будь-яких проблем завжди можливе і для цього лише потрібно бажання спільне сторін вислухати одна одну, або, інакше кажучи бути готовими до комунікації!