Media Development Foundation починає прийом робіт на Національний конкурс журналістських розслідувань

До розгляду приймаються професійні журналістські матеріали – друковані, відео, веб – у жанрі розслідувань та спеціальних репортажів, опубліковані в українських медіа з 6 вересня 2021 року по 31 березня 2022 року. Вік учасників не обмежений. Від одного журналіста приймається одна робота. Автори робіт мають бути зазначені в оригінальній публікації. Дедлайн прийому робіт - 31 березня.

Переможцем Національного конкурсу журналістських розслідувань в 2021 році стало розслідування "«Американська мрія» Віктора Медведчука. Як проросійський політик-бізнесмен під санкціями освоює ринок нафтопродуктів у США", Радіо Свобода. Автори розслідування - Максим Савчук, Любомира Ремажевська та Олександр Чорновалов.

Спеціальну відзнаку журі отримала робота «Сто років ізоляції: що приховує українська психіатрія?», UA: Перший. Автори - Інна Білецька, Алла Садовник, Олександр Стратонов, Дмитро Бондар.

Результати конкурсу буде оголошено під час церемонії нагородження в перший день MezhyhiryaFest - 4 червня.

Національний конкурс журналістських розслідувань та спеціальних репортажів було запроваджено у 2014 році ініціативою YanukovychLeaks та Media Development Foundation, газетою Kyiv Post за підтримки SCOOP та за участі інтернет-видання «Українська правда».

Media Development Foundation – центр медіаекспертизи для посилення можливостей журналістів та медіаорганізацій в Східній Європі та країнах Східного партнерства.

YanukovychLeaks — ініціатива, що займалася вивченням та публікацією документів, що були покинуті у резиденції «Межигір’я» після втечі з України президента Віктора Януковича.

Більше про історію MezhyhiryaFest та Національного конкурсу журналістських розслідувань: https://bit.ly/3ACPFB5