MediaCom запустив платформу для оцінки ефективності креативу

MediaCom (входить у GroupM, WPP) представило набір маркетингових інструментів Creative Analytics, за допомогою якого можна підвищити ефективність креативу, повідомляється на сайті агентства. Йдеться про формування споживчих інсайтів на основі клієнтських даних, які аналізуються штучним інтелектом (ШІ).

За наявності достатнього обсягу даних алгоритми роблять прогноз ефективності кампанії ще до її запуску. ШІ може передбачити емоційну реакцію на конкретний креатив і рівень уваги аудиторії. Функціонування забезпечується партнерською платформою Daivid, йдеться у повідомленні.

Надалі дані з платформи інтегруються в Creative Analytics для поліпшення передиктивних моделей. Daivid використовує кілька технологій: комп'ютерний зір, машинне навчання, відстеження погляду, кодування лицьових рухів і категорію емоцій.

Таким чином, маркетологи можуть визначити, який креатив працює, який не дуже, виявивши цьому причини. Creative Analytics можна застосовувати до різних форматів, в тому числі до програм-банерів, онлайн-відео, реклами в пошуку та соціальних мережах.

Пілот за участю кількох партнерів MediaCom показав, що платформа здатна підвищити ефективність діджитал-кампанії на 50%. Це відбувається за рахунок підбору більш відповідних бренду креативів для соцмереж, застосування технології динамічного креативу Dynamic Creative Optimization (DCO), рекомендацій щодо підвищення конверсії та залучення аудиторії.

Creative Analytics розробляли спеціалісти підрозділу Creative Systems два роки. Зараз платформа доступна всім агентствам WPP. Їй керує Том Сонтер, який відповідає за креатив і медіатехнології в MediaCom.

У квітні MediaCom створив новий підрозділ Creative Systems, який об'єднав медіа, дані та креативні рішення. Департамент розвиває існуючі продукти MBA (партнерства, робота з інфлюенсерами, SEO, спеціальні проекти та спонсорство) і запускає нові.