НАБУ і САП завершили слідство у новій справі депутата Київради Трубіцина

Прокурор САП завершив досудове розслідування у справі стосовно депутата Київради Владислава Трубіцина, якого викрили на одержанні 1,39 млн грн хабаря. 

За даними слідства, у лютому-березні 2021 року Трубіцин, який був головою комісії з питань підприємництва, висловив прохання надати хабар за призначення на керівну посаду в КП «Житній ринок».

Судячи з записів НАБУ, Трубіцин заявляв, що має вплив на кадрову політику в КМДА. За сприяння в призначенні начебто «три риби», тобто 30 тисяч доларів. 

«Співбесіду», під час якої озвучили бачення подальшої діяльності Житнього ринку, депутат провів в одному із книжкових магазинів Києва. 

Цікаво, що у ЗМІ Трубіцина називали одним із найбільших в Україні дилерів рідкісних та антикварних книг. Також він активно підтримував київський музей Булгакова.

У червні Трубіцину заочно повідомили про підозру. Чому заочно? Бо він зміг втекти з країни в 2023 році.

Крім того, про підозру повідомили його помічнику та наближеній особі.

Нагадаємо, в червні 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила Трубіцина в міжнародний розшук. Окрім того, його заочно арештували та стягнули у бюджет 9,88 млн грн застави.

На оприлюднених раніше записах розмов фігуранти говорили, що Трубіцин їздив звітувати до заступника голови Офісу Президента Олега Татарова, який "курирует все вопросы". А Татаров, в свою чергу, звітував далі голові ОП Андрію Єрмаку.