Нассим Талеб вважає що Bitcoin це модернізована схема Понці

Автор бестселерів "Чорний лебідь" та "Антікрихкість" - Нассім Талеб заявив, що Bitcoin не зможе замінити світові валюти і порівняв його зі схемою Понці: 

"Немає ніякого зв'язку між інфляцією та Bitcoin. Всі знають, що біткоіни - це схема Понці".

Деякі аналітики називають Bitcoin засобом захисту від інфляції, підкреслюючи його схожість з золотом.

"Якщо ви хочете застрахуватися від інфляції, купіть краще ділянку земл. Найкраща стратегія для інвесторів - володіти речами, які можуть принести дохід в майбутньому. Іншими словами, ви можете 100% розраховувати лише на справжні долари, які приносить компанія" - додав Талеб.

За словами математика, Bitcoin не зміг стати життєздатною альтернативою державних грошей через свою волатильності. Талеб зізнався, що його «обдурили», змусивши повірити, що Bitcoin може замінити фіатні валюти. Пізніше він зрозумів, що валюта, що не підтримувана урядом, - це "просто спекуляція" і "гра".

"Мені сказали, що це буде валюта. Але не можна замінити валюту тим, що настільки волатильно, що не дозволяє вам провести транзакцію".

В останні тижні ціна Bitcoin сильно коливалася. Криптовалюта наблизилася до рівня $65 тис, а потім знову обвалилася нижче $ 50 тис. При чому загальна капіталізація крипторинку знизилася на 11,4%, до $ 1,8 трлн.