Незаконне звільнення

Сьогодні до мене звертаються за правовою допомогою, здебільшого, У ВИПАДКАХ НЕЗАКОННОГО ЗВІЛЬНЕННЯ ЧЕРЕЗ КАРАНТИН.

 У зв’язку із введенням обмежувальних (карантинних) заходів на території України встановлених постановою КМУ №215 від 16.03.2020 року, Керівник приватного підприємства змушує мого клієнта написати заяву на звільнення за власним бажанням, погрожує все одно звільнити у разі відмови. Так, роботодавець вирішив зекономити на оплаті праці! 

 Бажання звільнятись у мого клієнта немає. Треба годувати сім’ю, платити за оренду квартири, комунальні послуги. 

 Трохи про клієнта… Клієнт офіційно працевлаштований , але роботодавець на якого він працює займається побутовим обслуговуванням громадян непов’язаного із торгівлею продуктами харчування. Тож, горе-роботодавець, вважає нормальним позбавити людину її конституційного права на працю! 

Незаконне звільнення!

 Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення! (стаття 43 Конституції України).

 Роботодавець має право розірвати трудовий договір, тобто звільнити співробітника, за своєю ініціативою лише у випадках, описаних ст. ст. 40, 41 Кодексу законів про працю України! 

Не працює підприємство через карантин?! Нема прибутку у роботодавця?! – Це не проблема найманого працівника, Діяти треба у відповідності до законодавства.

 Кожен працівник МОЖЕ звернутися до профспілкової організації (якщо вона є в компанії), територіального органу Державної служби України з питань праці або суду за місцем знаходження компанії або місцем реєстрації (проживання) для захисту свого права на працю.

Але я рекомендую звертатись за професійною правовою допомогою! Адже так, ви вчасно отримаєте консультацію та матимете план дій. Знати свої права – бути озброєним! 

Будьте здорові! Пам’ятайте про свої права! Консультації - безкоштовні.

З повагою,

Ваш Адвокат - Турбуєва Анастасія  - +38 063 243 19 23