Новини та думки - у чому відмінність?

Wall Street Journal створив спеціальний ресурс, присвячений медійній грамотності на якому показано чим відрізняються новини від авторських колонок та думок.

Наведемо головні меседжі цієї чудової статі:

Ми проводимо чітку межу між новинами та думками. Цей розподіл допомагає забезпечити неупередженість при публікації новин та зберегти свободу точки зору в авторських думках.

Як розрізнити Новини та Думки?

The Wall Street Journal прагне чіткого маркування, щоб читачі могли розрізняти статті новин та статті думок. Ознайомтеся з нашими порадами щодо орієнтування на відмінності на WSJ.com.

Новини

Наша редакція новин служить перевіреним джерелом новин та інформації у сфері бізнесу, фінансів та економіки - глобальних сил, які формують світ і є ключовими для його розуміння. Ми надаємо факти, дані та інформацію - а не твердження чи думки - і прагнемо бути зразком етичного, фактичного та амбіційного повідомлення новин. 

Здорова новина ґрунтується на фактах, неупереджено зібраних та безстрашно представлених. 

Думка

Сторінки «Думка» містять редакційні статті редакції The Wall Street Journal, колонки постійних авторів, відгуки сторонніх експертів та листи читачів. Ми висвітлюємо головні новини цього дня, часто оригінальними репортажами, але також пропонуємо точку зору. 

Читачі Wall Street Journal хочуть отримати інформацію, але вони також хочуть самостійно судити про те, що вони дізнаються. 

Новини допоможуть вам визначити події, а думки - обговорити їх. Вивчіть новини та пропозиції думок, які можуть допомогти вам приймати рішення щодо всього, від ваших фінансів до вашої кар’єри.