Політична партія "Екологічна альтернатива" провела мітинг проти бездіяльності міської влади в сфері екології

Третього жовтня члени політичної партії Екологічна Альтернатива на чолі з кандидатом в мери Києва Єгором Фірсовим провели акцію, щоб звернути увагу киян на бездіяльність влади в сфері переробки відходів. Спецально для мітингу участники звели копію Батьківщини-мати зі сміття.

За словами члена партії Павла Вишебаби сьогоднішня ситуація з переробкою сміття в дуже плачевному стані, не зважаючи на обіцянки діючої влади міста, комунальні служби не можуть впоратися с забрудненістю, а також допускають створення несанкціонованих звалищ.

Влада нехтує сортуванням сміття, но що у неї є можливість і кошти з єкологічних податків, і звдяки якій, наголошуе Вишебаба, можна знизити вивіз сміття на звалища більш ніж на 50%, так як більше половини сміття органічного походження. Яке можно, як мінімум компостувати, не кажучи про побудову сміттєпереробних заводів, які можуть приносити кошти в бюджет міста і дозволити не так сильно обтяжувати киян єкологічним податком. 

Сумнішою цю ситуацію робить той факт, що за останні 5 років в екофонд Києва надійшло 5 мільярдів гривень, але з 1.3 мільйона тонн смітя, яке "виробляється" в Києві тільки 8% йде на переробку, решта ж відвозиться на звалище де його захоронюють або спалюють. 

Кандидат в мери Києва від Екологічної альтернативи доповнив свого колегу і в інтерв'ю наголосив, що міська влада обіцяла побудувати сміттєпереробні заводи, обіцянку цю звичайно ж не виконала, що досить сумно. 

Також пан Фірсов розповів свій план вирішення цих проблем. Насамперед це побудова сміттєпереробних підприємств, що є ціллю на досягненн якої піде три роки, додатково заплановано встановити інфраструктуру для сортування сміття і стимуляція комунальних служб для вирішення проблеми з несанкціонованими звалищами.