Польща стимулює розвиток торгівлі "без посередників" для фермерів

Польській сенат у п'ятницю вніс поправки до закону про спрощення процедур торгівлі для фермерів. Нові правила покликані заохочувати фермерів продавати свою продукцію у спеціально відведених місцях, що має збільшити прибутки фермерських господарств.

П'ятницями, суботами та в неділю фермери та члени їхніх сімей зможуть продавати свої товари у місцях, визначених муніципалітетами.

Автори закону вважають, що сприяння торгівлі має сприяти збільшенню доходів фермерських господарств та сприятиме поширенню місцевої продукції.

Закон також покликаний скоротити та урізноманітнити канали збуту. Депутати та сенатори відзначили, що споживачі також очікують легшого доступу до продуктів безпосередньо від фермера.

Сприяння фермерській торгівлі - це покращення продажів сільськогосподарських та харчових продуктів (сир, м'ясне асорті), а також зібраний урожай, наприклад, ягоди та гриби, а також крафтові продукти, вироблені на фермі.

Нові правила повинні набути чинності 1 січня 2022 (визначення місця для торгівлі буде обов'язковим завданням комуни). Акт надіслано на підпис президенту.

На думку експертів, це важливий крок для польських споживачів, які все більше цікавляться можливістю купувати свіжі продукти, виготовлені в даному регіоні місцевими фермерами, де немає довгих ланцюжків постачання та посередників».

«Розвиток фермерських ринків важливий не лише для фермерів та сільських жителів. Це також має соціальне значення і сприяє здоровішому харчуванню».