Про нещодавні обшуки ДБР в Київраді!

З матеріалів кримінального провадження №42023113330000001 від 21.03.2023 року вбачається, що військовослужбовці в/ч А7^^5: Левченко Олег Анатолійович, Хацевич Ігор Мирославович, Терентьєв Михайло Олександрович, Шпак Олексій Володимирович в умовах воєнного часу вчинили нез’явлення вчасно на службу без поважних причин до військової частини та проводили час на власний розсуд (ч.5 ст.407 Кримінального кодексу, тяжкий злочин)

в/ч А7^^^5 це Окремий батальйон ТрО, який раніше розміщувався в штаб-квартирі партії Європейська Солідарність, але з часом змінилося керівництво в/ч та віддалилися від партії. Але військовослужбовцям звільнитись з військової служби неможливо. Тому пішли шляхом «відрядження» до Київської міської військової адміністрації (КМВА)

ДБРівцям це чомусь не сподобалось, можливо тому що фігуранти не мають відношення до КМВА, та навіть не отримали перепусток туди

Мова йде про цих військовослужбовців:

  1. Терентьєв Михайло Олександрович депутат Київради (УДАР) голова земельної комісії та директор Комунального підприємства «ІНЖЕНЕРНИЙ ЦЕНТР» (тендери на сотні мільйонів). Отримував зарплату і як директор і як військовослужбовець
  2. Левченко Олег Анатолійович депутат Київради (Європейська Солідарність) керівник секретаріату ЄС, близький до Сергія Березенко (куратор фракції ЄС Київради, партнер Олеся Довгого)
  3. Хацевич Ігор Мирославович депутат Київради (Європейська Солідарність) близький до Володимира Прокопіва (заступник Кличка за квотою ЄС, соратник Березенка). Хацевич керуючий справами Київської міської ради – не має ніякого відношення до Київської міської військової адміністрації (КМВА)
  4. Шпак Олексій Володимирович помічник депутата Хацевича (Європейська Солідарність).