Приєднуйтесь до змін!

Шановна громада! На запрошення #голосзмін я приєднався до потужної команди змін Святослав Вакарчук – команди, яка має ідеальну репутацію та прагне до якісних змін. Я йду на вибори за округом 96 (Бородянський, Вишгородський, Іванківський райони та міста Славутич, Буча). Я категорично проти мажоритарної виборчої системи до Верховної Ради. Але йду за нею, щоб до наступних виборів її вже не було.

Йдучи на вибори селищного голови у 2015 році я обіцяв створити Немішаївську громаду. Разом ми зробили це за 3 роки. Документи вже подані. Прийшлося йти на компроміси у перемовинах і громада буде називатись Микулицька, але це саме та, незалежна від Бородянки та сусіднього міста обласного значення, громада. 

Це можливо було б і раніше, якби не було супротиву системи. Але випробування роблять нас сильнішими. Нам вдалося сформувати потужну команду, яка незалежно від подальших результатів йтиме шляхом активного розвитку Микулицької громади. І я в цій команді. Незалежно від того, яка моя роль в конкретному проекті вчора, сьогодні чи завтра. В невеликих громадах є своя душа. І я розумію, що маю зробити максимум, щоб ці душі збереглися, а не поглинулись великими містами-монстрами.
Радий, що за ці 3 роки змінився підхід активістів від чистої критики (яка потрібна для змін) до співпраці у спільному формуванні розвитку селища. Потужні громадські ради з розвитку культури та спорту є сьогодні прикладом для інших громад України. Все це завдячуючи формуванню у 2015 році потужного депутатського складу селища. 

Я обіцяв впроваджувати нові технології в селищі. І ми зробили це. В 2018 році наш План місцевого економічного розвитку отримав найвищу оцінку експертів Світового банку в Україні, а декілька днів тому я був єдиним українцем, який виступав та ділився напрацюваннями нашої громади та країни на головній площадці великого Розширеного саміту смарт-сіті країн Вишеградської четвірки. Я представляв Немішаєве. Дуже приємно було відчувати ситуацію, коли до тебе підходять представники інших країн і пропонують реалізацію спільних проектів розвитку селища та пошук міст побратимів. Це вже зовсім не той випадок, коли ти бігаєш і сам шукаєш з ким селищу побрататись для прискорення розвитку. Немішаєве вийшло на високий щабель і його потрібно тримати.

При всьому своєму бажанні, не можливо формувати швидкі зміни без зміни системи. І зараз саме той час коли така можливість є…

Я добре розумію та бачу проблеми маленьких містечок та сіл України. Саме тих, за розвиток яких вже понад 20 років не відповідає жодне міністерство. Країна звертається як кисле молоко при кипінні. І це винищення українського села можливо спинити лише зверху. 

Ми 3 роки намагалися в селищі шукати обхід закону, який забороняє фінансувати молодь з рівня бюджетів сіл та селищ. І нам це вдавалося. Але іншим – ні. А за цим питанням стоїть більш глобальне питання підтримки розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні та загалом майбутнє молоді та країни. 

Саме зараз час змін в країні і саме зараз є можливість зробити так, щоб новостворена Микулицька ОТГ активно розвивалася. Це можливо лише при зміні системи. Для цього до влади повинні прийти максимум професіоналів справи, які знають на собі реальні проблеми та мають достатній рівень комунікації для лобіювання їх вирішення.

Саме тому я пішов на вибори спільно з командою «Голос» Святослав Вакарчук

Приєднуйтесь до змін!

Дивіться також