Розумна спеціалізація міст як механізм залучення іноземних інвестицій

Панельна дискусія «Розумна спеціалізація міст як механізм залучення іноземних інвестицій» поєднала представників України, Норвегії, Франції, Німеччини, Польщі.

Україну в панелі представляє Yuriy Bova, мер Тростянця, українського міста, яке за рахунок розвитку малого та середнього бізнесу, сприяння інвесторам та розвитку комунальної інфраструктури на основі комплексної програми розвитку громади вийшло з депресивності до активного розвитку.

Сьогодні Тростянець представляє свою програму змін спільно з представниками Ліону, міста яке є 2-м найбільшим в Франції та входить в 10 міст з найбільшими іноземними інвестиціями.

Ставангер – невелике село рибалок вже стало столицею енергетики в Норвегії та Європі за рахунок кластеризації та диверсифікації економіки.

Сьогодні, коли профільне міністерство Норвегії визначило смарт-спеціалізацію профільною для розвитку повітів, Ставангер розпочав активну співпрацю з регіональним університетом для розробки концепції розвитку смарт-спеціалізації. Німецький уряд розглядає смарт-спеціалізацію як пріоритет регіонального розвитку.

В регіонах створюються окремі наукові кластери: 

  • Біотех в Мюнхені
  • Фінтех в Франкфурті.

2 роки тому Федеральний уряд Німеччини запустив ідею цифрових хабів для сприяння прискорення руху середніх компаній.

Дивіться також

Приєднуйтесь до змін! Політика
Технології
Smart Revolution - new technologies in Local Governments Технології