Розфарбувати чайок в кольори російського прапору

Мешканець Санкт-Петербурга Михайло Юрійович Кормин розмістив на сайті Партисипативного бюджету свого міста "Твой Бюджет" проект з назвою "Покраска чаек", вартість впровадження якого він оцінив в 5 000 000 російських рублів, що приблизно дорівнює $76000.

Михайло Кормин запропонував в рамках святкування 80-річчя ВМФ РФ перефарбувати чайок, які мешкають в межах Василеостровского району, в кольори російського прапора!

Автор пропонує декілька варіантів реалізації. 

Згідно першого варіанту необхідно розфарбувати 1/3 чайок в червоний колір, 1/3 в синій, а решту не розфарбовувати та залишити білими.

Згідно другого, від червоного пропонується взагалі відмовитись і розфарбувати 1/2 чайок в синій колір, а решту як і в попередньому варіанті залишити білими, що буде символізувати кольори Андріївського прапору.

Для заходу пропонується використовувати тільки екологічно часті барвники.

Ефект який створять птахи, що будуть кружляти над містом, на думку автора буде вражаючий.

Також автор впевнений, що завдяки такому заходу відбудеться значне зниження чисельності чайок. Тому, що птахи які отримають неприродній колір втратять можливість прийняти участь в щорічному сезонному розмноженні, що надасть можливість гуманно скоротити їх чисельність.

Наразі відомо, що ідея отримала статус затвердженої, і напевно очікує фінансування.