СБУ затримала директора НАЕК «Енергоатом» за вимагання хабара: деталі справи

Служба безпеки України затримала директора з контрольно-ревізійної роботи НАЕК «Енергоатом» Олександра Скопича за підозрою у вимаганні хабара в розмірі 100 тис. гривень. Його затримали біля офісу компанії, у якої він вимагав гроші. За даними слідства, Скопич вимагав «відкати» від постачальників товарів і послуг для державного підприємства.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, посадовець пропонував постачальникам прискорений розрахунок за контракти в обмін на «данину» у розмірі 15% від суми угоди. Скопича затримали під час отримання 100 тис. грн від постачальника паливно-мастильних матеріалів, що співпрацює з держпідприємством, яке займається видобутком урану.

Підозрюваному оголосили підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Варто зазначити, що в період з 2016 по 2019 рік Скопич був одним із членів НАЗК, коли агентство викликало критику через виправдання корупціонерів. Зокрема, Скопич особисто причетний до протоколу, який визнав корупціонером голову НАБУ Артема Ситника.