Що робити якщо ви отриимали "Попередження про припиненням газопостачання"?

Якщо ви отримали "Попередження ПРО припиненням газопостачання" (підходить тим, хто платить хоч трохи за сам газ), напишіть їм відповідь:

АТ ОПЕРАТОР ГРС «Кто то ГАЗ»

Адреса

Керівнику: ІВАНОВУ І.І

ЗАПИТ

Повідомляю вас у тому, що мною, через пошту, отримано «Повідомлення про припинення газопостачання/розподілу природного газу».

Зворотня адреса на конверті належить філії АТ_____ газ, яка не є юридичною особою.

Вих.№ відсутній. Мене хтось(підпис без розшифровки), попереджує про «про припинення газопостачання/розподілу природного газу».

На підставі цього, в мене є кілька питань:

1. ХТО вам надав повноваження повідомляти мене «про припинення газопостачання» природного газу, якщо в мене договір газопостачання з Нафтогаз (газзбут)? Якщо у вас є доручення Нафтогазу – додайте його.

2. Як що ви мене інформуєте про припинення розподілу природного газу, то ХТО вам надав повноваження повідомляти мене «про припинення розподілу природного газу», якщо АТ Кто то газ досі не надав мені Заяву про приєднання до Типового договору розподілу, та я ні з ким, ні в яких відношеннях по розподілу не перебуваю?

3. Як ви збираєтеся «припинити мені розподіл природного газу», якщо у договорі газопостачання Нафтогаз гарантує мені:

…6.2. Постачальник зобов’язується:

1) забезпечити безперервне постачання природного газу в порядку та на умовах, передбачених цим Договором;…

Я не пригадую вас як Сторону по договору газопостачання, або особу яка уповноважена втручатися у наші з Нафтогаз договірні відносини.

4. З яких підстав ви вирішили, що в мене є заборгованість за послуги з розподілу природного газу?

Де розрахунок, та підстави заборгованості?

5. Окрім цього, я бачив/ла повідомлення про те, що, нібито, Закон, з 20.08.21р., дозволив відключати боржників.

Я згоден/а, є такий Закон, за №1060. Він дозволяє відключати боржників, за борги, яки накопичаться ПІСЛЯ НАБРАННЯ НИМ ЧИННОСТІ. Тобто за борги які накопичаться ПІСЛЯ 20.08.21р. Таких боргів ще немає.

Якщо ви маєте на увазі борги, котрі накопичилися ДО 20.08.2021р., то порядок стягнення цих боргів прописаний у Законі №530, який діяв до 20.08.21р., тобто – потрібно почекати закінчення карантину, та 30 днів після нього. ПОТІМ ви будете мати право відключати боржників, за борги, котрі виникли ДО 20.08.21р.. Але це станеться не раніше ніж закінчиться карантин.

Такий порядок ДІЇ НОРМАТИВНИХ АКТІВ У ЧАСІ розтлумачив у своїх висновках Конституційний Суд України.

Чекаю пояснень, за вих.№, з підписом уповноваженої особи, та розшифровкою її прізвища.

….09.21р. ФИО