За інформацією ЗМІ секретар федерації кінного спорту України Михайло Пархомчук міг привласнити благодійну допомогу

Як пише видання Апостроф

Генеральний секретар Всеукраїнської федерації кінного спорту (ВФКС) Михайло Пархомчук в перший день війни виїхав з України по своєму бельгійському паспорту. В Європі Пархомчук зареєстрував благодійний фонд для допомоги кінотникам України "Ukrainian Equestrian Charity Foundation" (Український благодійний фонд кінного спорту). Фонд має назву "український", хоча зареєстрований у Бельгії. На четвертий день війни, 28 лютого Пархомчук уже зареєстрував благодійний фонд на своє ім'я.

У перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну велика кількість кіннотників зі всього світу активно відгукнулася допомогти українським колегам. Зокрема керівництво Міжнародної федерації кінного спорту (FEI) запропонувала допомогу в 1 000 000 CHF (швейцарських франків). Загалом протягом двох років на рахунки фонду Пархомчука надійшло близько 1,5 млн. євро.

Федерація не уповноважувала генерального секретаря Пархомчука Михайла на створення фонду "Ukrainian Equestrian Charity Foundation". Фактично спекулючи на війні в Україні Михайло Пархомчук заволодів 1,5 млн. євро благодійної допомоги, яка так і не потрапила в Україну. Правоохоронцям слід зацікавитися аферистом, який використовував імідж воюючої країни в цілях особистого збагачення.