Шило на мило - куди уходили гроші від схем Артема Шило

Гроші від схем Артема Шило із закупівлями трансформаторів для «Укрзалізниці» йшли на салони краси 365 STUDIO його дружини Ірини – джерело в НАБУ

Операція НАБУ та САП щодо затримання колишнього начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артема Шило та пред'явлення йому та іншим учасникам звинувачень в організації схеми, за якою АТ «Укрзалізниця» закуповувала трансформатори за завищеною вдвічі ціною, про яку вчора писали ЗМІ та ТГ-канали, ще не закінчена.

Як пишуть ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ, за місцем проживання Артема Шило та його дружини Ірини Шило (дівоче прізвище Попова) було здійснено обшук, вилучено великі суми коштів у доларах США та євро. Обшуки пройшли і на об'єктах, пов'язаних із мережею салонів краси 365 STUDIO (ТОВ «365 Студіо»), якими володіє Ірина Шило (Попова) та інші об'єкти. Журналісти Bihus.Info ще у 2022 році показали розмах бізнес-імперії сімейства Шило, пояснити яке він не зміг. Компанії родини Шило були оформлені на людей з оточення Шило: дружину керівника ДКІБ Едуарда Крицина та водія Шило Олександра Скуратова. У 2021-2022 роках. ці дві близькі людини Артема Шила були працевлаштовані на керівні посади в «Укрзалізниці», де згодом брали участь у злочинній схемі.

Наприкінці 2021 року у своєму Instagram Ірина Попова показувала початок ремонту шикарного салону краси на столичній Оболоні, який закінчився лише 2023 року. За різними оцінками, тільки в ремонт, техніку, оснащення салону було вкладено від $500 тис. до 1 млн. доларів США. Значні кошти були витрачені на рекламу та PR салону.

За словами джерела в НАБУ, слідство вважає, що частина грошей за схемами від закупівлі трансформаторів для «Укрзалізниці» пішли на салони краси Ірини Попової, тому не виключено, що рахунки салонів будуть незабаром заарештовані, а їхня збиткова діяльність без підтримки грошей від корупційних дій Артема Шило буде припинена.