Сьогодні відбулася відкрита зустріч української блокчейн-спільноти

У зустрічі взяли участь представники Мінцифри, Верховної Ради, профільних асоціацій, Офісу ефективного регулювання (BRDO), IT-фахівці, бізнесмени.

Нагадаємо, що згідно опублікованого минулого тижня Положення, Міністерство цифрової трансформації відповідає за формування та реалізацію державної політики у сфері ІТ-індустрії.
Тому питання впровадження технології блокчейн, її застосування у державному управлінні та розвитку віртуальних активів є надзвичайно нагальними для Мінцифри.

У планах держави на наступні два-три роки:
▪️ Насамперед необхідно законодавчо визначити термінологію. Зокрема, шляхом внесення змін у Закон «Про публічні реєстри» і схвалення цього документу
▪️ Напрацювати компромісний варіант оподаткування у цій сфері
▪️ До літа наступного року імплементувати рекомендації Міжнародної групи з протидії відмиванню «брудних грошей» (ФАТФ)
▪️ Запровадити технологію блокчейн у державних реєстрах
▪️ Легалізувати майнінг, залучити до України міжнародні криптовалютні біржі
▪️ Унеможливити зловживання на ринку віртуальних активів
▪️ Зробити Україну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів, залучити до України іноземні компанії та інвесторів

Учасники зустрічі наголосили, що наразі існує взаєморозуміння між народними депутатами, які курують це питання у парламенті, Мінцифрою та ринком. І робота зі створення законодавчої та нормативної бази проводитиметься спільно.

Тому найближчим часом Мінцифра планує підписати меморандум із Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, що включає понад 50 депутатів, Блокчейн-асоціацією України (БАУ), Офісом ефективного регулювання (BRDO) та іншими.
🙋‍♂️🙋‍♀️ Мінцифра запрошує представників блокчейн-спільноти долучатися до цього співробітництва.