Стало відомо, хто стоїть за підробленими сигаретами Marlboro, що перевозили у газових цистернах

Три тижні тому на Чернівецькій митниці затримали партію підроблених цигарок, що перевозилися до ЄС. За наявною інформацією, масовою реалізацією контрафакту займався харківський бізнесмен Юрій Карфік та його ТОВ "Тобако Дім".

Встановлено, що під прикриттям ліцензії на виробництво сигарет бренду "ТТ" підприємство підпільно виготовляє інші сигарети, у тому числі іноземних брендів Marlboro, Bond, Parliament та інших, щомісячним обсягом понад 3,5 млн пачок.

В інфраструктуру Карфіка з виробництва сигарет входять: виробництво у Києві, потужності для ферментації/зберігання тютюнової сировини в Ужгороді, потужності для зберігання контрафактних тютюнових виробів у Київській області, склади для зберігання фільтропалочки у Харкові.

Як повідомляють журналісти, одним із засновників ТОВ "Табако Дім" є Дмитро Мішалов - колишній співробітник управління податкових ризиків ДПС України. Схемою збуту контрафактних сигарет, займається Кирило Мамонтов, який організував потужну мережу із сотень кіосків по Україні для збуту цієї продукції, яка "без даху" навряд чи могла існувати.

Розслідувачі наразі з'ясовують, звідки ці тютюнові барони взялися і хто їх може кришувати з представників правоохоронних органів. Журналісти стверджують, що перша інформація вже є та скоро обіцяють резонансне продовження.