Теракт у столиці Туреччини: вибух і перестрілка на заводі Turkish Aerospace Industries

Анкара, 15:30 — У столиці Туреччини на заводі військової промисловості Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) стався теракт, у результаті якого загинули та постраждали люди. Вибух був здійснений терористом-смертником під час зміни караулу в головній будівлі заводу.

Після вибуху почалася перестрілка. Спецназ, пожежники та медичні бригади оперативно прибули на місце події. Служби безпеки евакуювали працівників до укриттів.

Міністр внутрішніх справ Алі Йерлікая підтвердив, що це був теракт, повідомивши про загиблих та поранених. 

За останніми даними, в результаті теракту загинуло троє людей і 14 отримали поранення.

Крім цього, двох терористів було ліквідовано.

Усього було три вибухи.

Турецький воєнкор Четінер Четін каже, що судячи з того, як злагоджено і впевнено діяли терористи, вони були добре навчені діяти в умовах міських забудов, і це могло бути тільки в Сирії.

Головний редактор турецької редакції Independent Невзат Чичек каже, що це професійна спецоперація під виглядом теракту.

У будівлі багато вибухових речовин та гранат, розкиданих терористами. Сили безпеки займаються ліквідацією наслідків.

HaberTürk каже, що терористи, які вчинили напад на TUSAŞ - члени забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК).

Міністр оборони Туреччини Яшар Гюлер назвав нападників бойовиками забороненої країни РПК. І пообіцяв відплату.

Девлет Бахчелі виступив із заявою у зв'язку з терористичною атакою на об'єкти TUSAŞ в Анкарі. Він засудив напад, наголосивши на важливості національної єдності та солідарності. Бахчелі додав, що жодні ворожі/зрадницькі плани не увінчаються успіхом і що терористи не зможуть послабити рішучість країни у боротьбі з тероризмом.
Колишній голова HDP (Демократичної партії народів – нині dem) Селахаттін Демірташ зробив заяви у зв'язку з терористичною атакою на компанію TUSAŞ.

«Будь-які спроби дискредитувати прагнення світу, позбавити їх авторитету чи свободи волі не будуть прийняті. Усі мають діяти з огляду на це. Цього разу ми не допустимо придушення голосів, які закликають до миру, незалежно від того, від кого ці заклики походять», - заявив він.