У всьому винен Цукерберг!

Facebook звинувачують в тому, що користування цією соцмережею, а також і Instagram призводить до психічних відхилень у підлітків.

У Конгресі наводять дані: з 2011 по 2018 рік рівень підліткової депресії в США збільшився більш ніж на 60%. А з 2009 по 2015 рік число звернень до відділень невідкладної допомоги з приводу членоушкодження серед дівчаток у віці від 10 до 14 років збільшилася втричі.

"Кореляційні докази, що свідчать про те, що існує зв'язок між використанням соціальних мереж та депресією, є на сьогодні досить чіткими", - сказала Жан Твенге, професор психології з Університету штату Сан-Дієго. "Підлітки, які проводять багато часу в соціальних мережах, частіше зазнають депресії".

Потенційна небезпека того, що діти проводять години, загіпнотизовані Facebook, очевидна з моменту створення платформ соціальних медіа.

Президент-засновник Facebook Шон Паркер підтвердив в інтерв'ю Axios що алгоритми компанії побудовані на "використанні вразливостей в людській психології".

"Бог знає лише, що це робить з мізками наших дітей", - сказав Паркер. "Винахідники, творці - це я, це Марк [Цукерберг], це Кевін Систром в Instagram, це всі ці люди - розуміли це свідомо. І ми все одно це зробили".

Як ці питання вирішується?

У Facebook створили Наглядову раду компанії. Ця група фінансується Facebook за рахунок незалежного трасту на суму 130 мільйонів доларів. Єдиним рішенням цієї ради на сьогодні це підтримка блокування екс-президента Дональда Дональда Трамп на платформі.

Експерти кажуть, що такі наглядові ради не новинка, і що табачні компанії свого часу також створювали такі непрозорі групи експертів які заперечували шкоду від табако куріння.