В Києві продовжується винищення інститутів громадянського суспільства

Нещодавно в КМДА відбулося рейдерське захоплення Комісії з незаконної забудови.

Без жодних на то підстав був знищений орган самоорганізації територіальної громади Києва який хоч якось перешкоджав злочинній забудові міста.

Орган який через свою непоступливість "злобудовникам" заважав знищувати історичні пам'ятки і архітектурні перлини міста.

Після обрання нового скликання Київради складу комісії слід було перезатвердити, але під цією фабулою Комісію фактично було знищено, а положення про роботу Комісії біли змінені.

Замість Володимира Бондаренко і Петра Пантелєєва до оновленого складу Комісії ввели фігуранта корупційних скандалів Петра Оленича і депутата від "Батьківщини" Анатолія Шаповала.

А замість дієвих та непоступних активістів Олександра Дядюка, Петра Тігунова і Ірини Алексєєнко ввели в рази більш зговірливих чиновників:

  • начальника відділу правового забезпечення Департаменту містобудування та архітектури Віктора Коляденко
  • голову Архітектурно-земельної комісії Київради, ударівці Михайла Терентьєва
  • заступника голови Департаменту земельних ресурсів Вадима Шейко.

Включені до складу переформатованої під "злодудовників" Комісії активісти Сергій Мельниченко і Петро Михайленко заявили, що не згодні з порушенням принципів створення комісії, і в ході засідання 7 липня демонстративно покинули зал.

Комісія з незаконної забудови не перша ініціатива громадськості захоплена корупціонерами.

У 2017 році аналогічним чином були захоплені Громадська рада міста, а в її склад були введені кишенькові імітатори - нібито лідери громадського суспільства.

Таким чином, можна сказати, що на сьогодні Віталій Кличко цілком винищив інституції громадянського суспільства перетворивши найбільш дієві з них зручні для себе "Потьомкінські деревні".