В Росії вирішили монополізувати ринок політичної реклами

Трамп розпочавши війну з ТікТоком ввів в тренд війну за м'які голови інтернет-користувачів - споживачів "легкого" відео контенту. 

Розуміючи що американські відео майданчики Facebook, Instagram та Youtube, по-перше не підконтрольні, а по-друге - єдині, де політичну рекламу можна таргетувати без отримання "особливих дозволів" російські можновладці вирішили заборонити ці соціальні мережі в Росії, що фактично унеможливить політичну рекламу без погодження з ФСБ.

На сьогодні просування політичної реклами в "Одноклассниках" вже неможливо без "дзвінка другу" в АП, а "Вконтакте" модерується ФСБ, що призвело відмови більшості аудиторії від користування сервісом.

Зрозуміло, що ідея просто "забанити" для російського користувача американські соціальні мережі не нова.

Але подивитись на неї в розрізі того, що вона створює можливість монополізувати ринок для підгодованих і правильних кремлівських медійників, залишаючи більш менш чесних есемемщіков наважувався не кожен.

Однак саме під таким кутом вона набуває сенсу, особливо якщо подивитись на неї розуміючи, що у 2021 році в Росії відбудуться вибори до Держдуми. Вибори на які витратять чималі бюджети. Бюджети, маржа з яких для російських соцмереж (особливо загребущих Однокласників) буде суттєвим бонусом на тлі того, що ці бюджети не підуть у "ворожий" і абсолютно непідконтрольний Youtube.