В селищі презентували платформу громадської участі

05 квітня 2019 року в Немішаївському будинку культури відбулася презентація онлайн платформи громадської участі від проекту Ради Європи Спільно. Платформа громадської участі “SPILNO” стане інтерактивним помічником активної громадськості та надасть змогу об’єднати всі інструменти демократії на єдиному електронному ресурсі.

Присутні мали змогу не тільки ознайомитись з презентацією платформи, але й першими зареєструватися та спробувати її функціонал. Планується, що в недалекому майбутньому цей інструмент стане своєрідним реєстром ідей розвитку селища, які будуть враховуватися в плані розвитку території, плануванні робіт з благоустрою та загалом при формуванні річного бюджету.

Платформа сприяє двосторонньому діалогу між адміністрацією селища та його мешканцями. Громадяни публікують ідеї, приймають участь у конкурсах, публічних консультацій, дебатах, реалізують спільні проекти у зручній та доступній формі. Адміністрація селища консультується зі своїми громадянами шляхом проведення онлайн дебатів, публічних консультацій, опитування або проводить конкурс творчих рішень для існуючої проблеми. Платформа допомагає звернутись до колективного інтелекту громадян. Зрозуміти, почути громадян. Стати більш чутливими до потреб громадськості.