В Україні створюють окремий 47-й батальйон: бійців наберуть у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові

У складі Збройних сил України з'явиться новий окремий 47-й батальйон. У ряди формування набирають кілька сотень бійців із Києва, Дніпра, Одеси та Львова.

Об цьому розповів український військовий, ветеран війни на сході України Валерій Маркус.

Військовослужбовець повідомив, що нещодавно йому надійшла пропозиція вступити до лав новоствореного 47-го батальйону, яку він з радістю прийняв.

Маркус стане головним сержантом частини, а його друг Іван Шаламага, котрий зараз виконує функції заступника комбата, – командиром батальйону.

«Якщо коротко, завдання батальйону – давати п**ди. Діри у забезпеченні, які залишить Міноборони, у тривалій перспективі я беру на свій фонд, а також нам допоможуть інші фонди, тому у підрозділі буде все, щоб робити смерть і вдень, і вночі, і з землі, і з неба», — зазначає Маркус.

Найближчим часом військові проведуть особисті співбесіди з кандидатами у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові, які складуть кістяк батальйону. Йде набір практично всіх військових посад – від кулеметника, снайпера та сапера, до командирів відділень та взводів. Особливо вітається бойовий досвід кандидатів. Обов'язковою умовою є знання української мови.

Тим, хто вже служить в інших підрозділах, обіцяють допомогти у перекладі.

«Якщо щось не вмієте, не страшно. Головне, щоб у вас були прямі руки, твереза ​​голова, бажання розвиватися і адекватна оцінка своїх можливостей, а всього, що потрібно, ми навчимо вас», — пише Валерій Маркус.

Валерій Маркус обіцяє, що в новому батальйоні не буде місця для «армійщини», бо переконаний, що ті, хто воює, не має часу на такі дурниці.

СМЕРТЬ РОСІЙСЬКИМ ОКУПАНТАМ!