В ЄС але без України - в Кишеневі сьогодні проходила інформаційна провокація

У Кишиневі сьогодні була проведена дуже цікава інформаційна атака проти України та її європейських намірів. Ніби такий собі "мітинг активістів" провели невідомі біля будівлі посольства України в Кишиневі.

"Активісти" вдягнені в однакові куртки та в масках Сальвадора Далі на обличчі просили Україну від імені "європейської" Молдови зменшити свої амбіції та не влаштовувати війну. Насамперед на Дністрі.

Мітингувальники скандували гасла: «Це не наша війна!», «Ми за мир на Дністрі!», «В ЄС, але без України!», «Немає героїзації нацизму!».

Інформацію про цей захід активно поширювали ТГ-канали які традиційно використовуються для інформаційних атак проти України, та сайт "Комсомольска правда" в Молдові, зокрема на одному з них декілька разів  поширювали інформацію про те, що в Кишиневі формуються легіони українських найманців.

Що ще дуже цікаво, ті самі пропагандистські ТГ-канали позиціонують милих молодих однаково одягнених людей, як представників "проєвропейських" сил яких ніби Майя Санду підіслала під стіни посольства для того, щоб передати пану Зеленському, що вона саме поведе впевненою рукою Молдову до європейського щастя, і Україна на цьому шляху нібито дуже заважає.

Насправді ж увесь цей захід - чергова інформаційна провокація Кремля, в задачу якого сьогодні входить обовязкове послаблення невимушеного союзу країн - частина територій яких сьогодні окуповані Росією.

Враховуючи той факт наскільки великого прогресу у відносинах досягли Молдова і Україна, зокрема з приводу урегулювання придністровського питання, російським окупантам вкрай важливо посіяти насіння розбрату та спробувати створити конфліктні ситуації між нашими країнами.

Акція яка була проведена сьогодні - приклад дезінформації, мета якої імітуючи волевиявлення народу Молдови сприяти зростанню ворожнечі та недовіри між Києвом та Кишеневом.