Telegram - найгірший вибір з погляду конфіденційності та збору даних

Розробник платформи Signal Moxie Marlinspike звинуватив Telegram у незахищеності

У гілці Twitter, Марлінспайк висловив подив з приводу того, що платформа обміну повідомленнями, як і раніше, називається зашифрованим месенджером.

«У Telegram є багато цікавих функцій, але з погляду конфіденційності та збору даних немає найгіршого вибору», - сказав він.

Потім Марлінспайк перейшов до опису того, як "насправді працює" Telegram.

Він зазначив, що платформа зберігає на своїх серверах контакти, групи, медіа та всі повідомлення користувачів, які вони колись відправляли або отримували у вигляді відкритого тексту.

"Додаток на вашому телефоні - це просто "погляд" на їхні сервери, де насправді зберігаються дані", - пояснив Марлінспайк.

"Майже все, що ви бачите в додатку, бачить і Telegram".

Marlinspike попросив користувачів провести "простий тест", щоб перевірити цю теорію. Він сказав, що слід видалити Telegram, встановити його на новий телефон і зареєструвати свій номер.

«Ви одразу побачите всю свою історію розмов, усі свої контакти, усі медіафайли, якими ви поділилися, усі свої групи. Як? Все це було відкрито на їхніх серверах», – сказав експерт.

Марлінспайк зазначив, що, хоча деякі люди можуть не вважати важливим для Telegram мати доступ до всіх їхніх даних, повідомлень, зображень, контактів, груп тощо, тому що вони «довіряють Telegram», але суть зашифрованих месенджерів у тому, що ви не повинні довіряти нікому, крім людини, з якою спілкуєтеся.