Вадим Новинський забудує Троїцьку площу перед НСК Олімпійський?!!!

Інформація про це міститься на Портал державної електронної системи у сфері будівництва.

Так, згідно внесених до системи відомостей про зміну даних у дозволі на виконання будівельних робіт ІУ083201027547 від 29.10.2020, згідно якого ТОВ «Юджин» та Генеральному підряднику - ТОВ "Пауер Буд Девелопмент" надано право на виконання будівельних робіт (клас наслідків СС3):

«Благоустрій, реконструкція Троїцької площі перед НСК "Олімпійський" та будівництво офісно-ділового центру "Троїцький" з підземним паркінгом та ресторанно-розважальними зонами на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 у Печерському районі м. Києва»

Увесь цей «благоустрій» перед Олімпійським стадіоном заплановано розмістити (згідно наданих ТЕП) на 10 265 м2

Отже, будівництво заплановано здійснювати на земельній ділянці площею 2,2396Га, наданій в оренду на 49 років ТОВ «Юджин» для для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу по вул. Велика Васильківська, 53-55.

В оренду земельну ділянку фірма Вадима Новинського отримала ІМЕНЕМ УКРАЇНИ, -

тобто, на підставі Рішення Господарського суду міста Києва від 20.10.2020 (Справа № 910/6883/20) за позовом ТОВ "Юджин" до Київської міської ради «про визнання укладеним договору про внесення змін до договору оренди земельної ділянки» та закріпленого Постановою Північного Апеляційного Господарського суду від 14.01.2021 року.

Кінцевим (опосередкованим) бенефіціаром ТОВ «Юджин» згідно відомостей бази YouControl значиться такий собі Народний депутат Новинський Вадим Владиславович. Про це, доречі, згадується також в Рішенні Національного агенства з питань запобігання корупції від 05.10.18р.

Він же є і бенефіціаром Генерального підрядника ТОВ "Пауер Буд Девелопмент", а також бенефіціаром ТОВ «Троїцький Плаза». Гадаю, що саме під такою назвою заплановано реалізувати амбіції народного обранця.

На підставі рішення КМР №317/1751 від 14.03.2002 та договору оренди земельної ділянки, зареєстрованого Київським міським управлінням земельних ресурсів 29.03.2002 за №82-6-00046, ТОВ "Юджин" отримало в оренду на 49 років земельну ділянку розташовану за адресою: м. Київ, вул. Червоноармійська, 53-55.

- для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК «Олімпійський» з реконструкцією площі, площею 2,2396 га;

- для будівництва житлово-офісного комплексу з об`єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської, площею 0,2000 га.

14.07.2011 року Київською міською радою було прийнято рішення № 735/6122 про припинення ТОВ "Юджин" права користування частиною земельних ділянок площею 0,4528 га, в тому числі частиною земельної ділянки площею 0,2000 га (на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської) та передачу права користування цією частиною релігійній громаді Української Православної Церкви парафії на честь Святої Трійці у Голосіївському районі м. Києва для будівництва культурно-просвітницького центру з храмом Святої Трійці, службово-побутовими та господарськими приміщеннями.

При цьому, 19 жовтня 2011р конкурсна комісія Нацагентства з Євро-2012 підбила підсумки конкурсу з залучення інвестора для реконструкції готелю «Спорт». На конкурсі, само собою, перемогло ТОВ "Юджин". Після реконструкції там з’явився готель «Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska».

У якості компенсації держава також погодилася надати "Юджину" земельну ділянку у 80 гектарів на території "Експоцентру". Вартість якої на той час, за оцінками експертів, могла становити близько 400млн $. Площа ж скандальної забудови біля НСК "Олімпійський" становила усього лише 7 Га.

Так, згідно з угодою, підписаною між КМДА, урядом, Держуправлінням справами та ТОВ “Юджин”, підприємству надано 80 га землі господарчого двору “Експоцентру України” у довгострокову оренду на 49 років.

Також, ТОВ “Юджин” зобов'язалося побудувати на 30-ти гектарах до 2012 року новий 50-тисячний стадіон. Ця новобудова мала бути використана, як резервний стадіон під час проведення футбольного єврофоруму 2012.

Спочатку Державне управління справами передавало землю Київраді, за що місто протягом наступних чотирьох років повинно заплатити 250 млн. грн. Київрада ж повинна передати ділянку ТОВ “Юджин”.

Детальніше про передісторію з усіма махінаціями шукайте в Гуглі. Він знає і пам’ятає все...

Однак, підопічним Вадима Новинського, виявилося замало преференцій та матеріальних компенсації за тимчасові незручності через організацію Чемпіонату Європи по футболу і вони вирішили повернутися до своїх попередніх амбітних планів.

Тож вони звернулися до Феміди, спершу заручившись підтримкою керівництва Депзему КМДА.

За наданою в суді інформацією представника ТОВ «Юджин» у 2019 році Департамент земельних ресурсів передав ТОВ "Юджин" погоджений керівником Департаменту Оленич П.С. та підписаний Генеральним директором ТОВ "Юджин" Глобою Ю.В. проект договору про внесення змін до договору оренди земельних ділянок та весь пакет необхідних документів для підписання вказаного договору Київською міською радою та його нотаріального посвідчення.

Далі, шляхом узгоджених з Департаментом земельних ресурсів махінацій ТОВ «Юджин» отримало правові підстави для ініціювання безпрограшного судового процесу.

В результаті якого було визнано укладеним договір про внесення змін до договору оренди земельної ділянки в редакції, підготовленій Департаментом земельних ресурсів в січні 2019 року.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 20.10.2020 (Справа № 910/6883/20) повністю задоволено позов ТОВ "Юджин" до Київської міської ради «про визнання укладеним договору про внесення змін до договору оренди земельної ділянки».

Постановою Північного Апеляційного Господарського суду від 14.01.2021 (Справа № 910/6883/20) вказане Рішення Господарського суду міста Києва від 20.10.2020 залишено без змін.

Як не дивно, але, попри розірваний ще в 2011 році договір оренди з ТОВ «Юджин» КМДА, ще у 2015 визнало такий договір оренди дійсним

Так, згідно п.3.2. Розпорядження КМДА 16.12.2015 N 1213 «Про проведення тематичного ярмарку «Олімпійська ялинка» на Троїцькій площі» ТОВ "ЮДЖИН" є орендарем земельної ділянки Троїцької площі (відповідно до рішення Київської міської ради від 14 березня 2002 року N 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "ЮДЖИН" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вулиці Великій Васильківській (Червоноармійській), 53 - 55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва").

To be continued...