ВАКС почав обирати запобіжний захід меру Мукачева Андрію Балозі та Михайлу Ланю

НАБУ та САП звернулись до слідчого судді ВАКС із клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою + із можливістю застосувати альтернативний запобіжний захід у вигляді 50 000 000 гривень застави.

Під час судового засідання озвучили, що питання голосування на сесії міськради протискали рішення продажу стадіону «Авангард» кілька разів. 

Згідно протоколів огляду телефонів огляду Михайла Ланя, голови Мукачівської райради після одного з невдалих голосувань 17 серпня Ланьо писав Віктору Балозі (батьку мера Мукачева) таке повідомлення: «Привіт! Поговори з Андрієм! Коли зустрінемось?».

В суді зазначили, що після голосування в 15:47 телефони Андрія Балоги та Михайла Ланя були зареєстровані вишками мобільного звʼязку в одному місці дуже поруч - в селі Чинадійово біля Мукачево, що свідчить про зустріч Балоги та Ланя. Після цього ще кілька разів в період із 17 та 22 серпня були поруч після першого провального голосування. 

☝️Ще кілька цікавих фактів:

• У Мукачівський міський раді було зареєстровано в електронній системі документообігу одразу 3 варіанти проектів рішення. Згідно 1-го після викупу у покупця було 30 днів аби сплатити всю необхідну суму на рахунки. У іншому варіанті вже було зареєстровано проект рішення із пропозицією розтермінування платежу за стадіон на 6 місяців.

 • 22 серпня було затверджено грошову оцінку 9,6 млн гривень з розтермінуванням оплати на 6 місяців. Але при цьому Мукачівська міська рада дала дозвіл покупцю стадіону на проведення державної реєстрації ще до повної оплати.

 • 26 вересня керівнику «Універсал-М» Адмачуку телефонує Юлія Тайпс, Яка є заступником Балоги і каже: «Це Юля турбує, ваш номер телефону дав Михайло Іванович (Ланьо, - авт.) -Так, кажіть. - У нас там у четвер сесія, а наші спеціалісти кажуть, що потрібно заяву на дозвіл на розробку детального плану». Мова про те, що після сесії Заступниця міського голови Мукачева давала поради підприємство, як не проґавити і зробити необхідні документи з метою розміщення на вказаній ділянці житлово-комерційного центру.

За нього голосували кілька разів і не набирало необхідної кількості «ЗА»✅ 

22 серпня меру Мукачева Андрію Балозі вдалося зібрати більшість у залі і питання було поставлене пакетом з іншими питаннями і майже одноголосно проголосоване: 24 – «за», 1 – «утримався» і ще двоє депутатів не голосували, хоча були присутніми на сесії.