ВАКС визначив понад 3 млн грн застави народному депутату Микола Задорожньому

Суддя поклала на Задорожнього наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Як встановлено слідством, Задорожній висловив прохання голові Комишанської сільської об'єднаної територіальної громади Охтирського району Сумської області Сергію Павленку надати йому неправомірну вигоду у розмірі 14% від загальної суми укладеного контракту на реконструкцію водогону в селі Мала Павлівка, 4% мали бути передані органам правопорядку.

У справі згадувався колишній начальник управління стратегічних розслідувань департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції в Сумській області Олег Ткаченко. Наразі, за даними слідства, Ткаченко обіймає посаду заступника начальника департаменту карного розшуку Нацполіції. Саме УСР надсилало запити про надання інформації до голови Комишанської ОТГ на Сумщині, а також складало стосовно нього адміністративний протокол за ненадання відповіді на нього.

Також до Комишанської сільради надходили звернення від Державної аудиторської служби. Вчинялися й інші перешкоджання, наприклад, виконавцю робіт з реконструкції водогону. Нардеп Задорожній обіцяв допомогти з вирішенням цих проблем.

Сам Задорожній мав листування з ексначальником УСР Сумщини Ткаченком в месенджері Threema, який був підписаний як «ТкаО». В цьому додатку нардеп листувався і з головою Комишанської ОТГ Павленком. Член парламенту визначив посередника, через якого він мав отримати неправомірну вигоду, бо «гроші брати в руки він не буде». Задорожній називав УСР в листуваннях «Департаментом стратегічних юристів» і стверджував, що вони допоможуть.

Крім того, прокурор САП повідомив, що Задорожній має трьох неповнолітній дітей, що дозволяє йому виїзд за кордон без перешкод. Також нардеп має зв'язки в органах правопорядку, що може перешкоджати слідству.