Відповідальність та надійність: YouControl допоможе перевіряти учасників платформи SPILNO

Із початку серпня YouControl розпочав співпрацю із онлайн-платформою SPILNO. Це ресурс, що дозволяє громадянам долучатися до управління містами, де вони проживають, налагоджувати діалог між муніципальною владою та мешканцями через інструменти електронної демократії. Будь-який громадянин може скористатися платформою, аби знайти однодумців, партнерів для підсилення своїх проектів. 

SPILNO також надає можливість користувачам зареєструвати різноманітні установи, від імені яких можна висувати певні ініціативи. Однак для того, аби до цих організацій була довіра, аби довести їхню благонадійність та авторитетність, потрібна достовірна інформація із перевіреного джерела. Саме ним і буде система YouControl, через яку можна буде здійснити перевірку. 

“Тотальна недовіра до владних інститутів, інститутів громадянського суспільства найбільше стримує розвиток нашої країни. Саме через бажання відновити цей здобуток SPILNO не просто дозволяє громадянам, організаціям громадянського суспільства, органам місцевого самоврядування та державним організаціям реєструватися на сайті. Платформа всіляко сприяє тому, щоб користувачі могли підтвердити свою особу, а організації отримали можливість довести свою надійність”, – запевняють у SPILNO. 

Співпраця з YouControl і буде важливим кроком у бажанні засновників платформи довести надійність зареєстрованих на ній організацій. У профілі кожної установи буде кнопка “Перевірити в YouControl”, звідки можна буде перейти у сформоване аналітичною системою досьє на організацію. Інформація, яка надаватиметься безкоштовно в межах тарифа Open Data, зокрема, міститиме: 

•  базову інформацію про юридичну особу: чи не перебуває вона в процесі припинення, коли та де була заснована, який її основний та додаткові види діяльності;

•  судові справи та виконавчі провадження: їхня кількість, приводи;

•  відносини з податковою: чи має борги та на які суми;

•  зв’язки першого рівня: засновники та керівники, філіали, дочірні організації тощо. 

“Ці та інші відомості, доступні в досьє, допоможуть проаналізувати установу, з якою, наприклад, планується співпраця, чи яка пропонує підтримати її ініціативу. В цілому, завдяки подібній перевірці, взаємодія між користувачами платформи стане більш прозорою та прогнозованою. Це важливо, адже у соціальному партнерстві, як і в бізнесі, необхідно розуміти, з ким маєш справу, аби не втрачати такі цінні ресурси як час та зусилля даремно. І ще один важливий аспект – це підвищення ефективності роботи самої платформи, яка несе дуже цінні для українського суспільства зміни та інновації”, – пояснив менеджер продукту YouControl Федір Короленко

Нагадаємо, раніше YouControl в межах інших партнерств надав свої можливості для перевірки роботодавців, зокрема на ресурсі Eurabota, перевізників на платформі Ларді-Транс, учасників держзакупівель на порталі DOZORRO, забудовниківсуддів тощо.