Вирлиця не помийниця! Київ - місто краси, а не злобудови!

1 червня у Міжнародний день захисту дітей дарничани вийшли на акцію на підтримку збереження озера Вирлиця. Це вже не перша акція киян, багатьох з яких знаю особисто, і які усім серцем вболівають за збереження природи Києва.

Пані Галина, яка представляє ініціативну групу на підтримку озера Вирлиця, розповіла про мету акцію, про очікування: "Ми виступаємо не просто за збереження нашої Природи, ми виступаємо за збереження Майбутнього для наших дітей!"

2 червня Укрінформ у статті "Озеро Вирлиця у Дарницькому районі столиці може стати ландшафтним заказником місцевого значення" про цю акцію поінформував наступне:

"...Водночас місцева громада виступає за розширення меж передбачуваного заказника "Озеро Вирлиця" і просить включити туди прилеглі до озера території. Активісти наголошують, що створення заказника тільки в межах озера – водного плеса без прибережної захисної смуги та прилеглої території – неприпустимо, тому що рідкісні мігруючі птахи гніздяться саме тут. І можлива забудова прилеглої території зруйнує екосистему озера, а також може зменшити привабливість Києва для туристів, за яким у світі закріпився імідж зеленого міста. Відповідне офіційне звернення від ініціативної групи киян Дарницького району направлено в Київраду...."