Платформа Спільно запускає інноваційний онлайн сервіс для всіх прагне змін та бажає жити в кращому місті. Сервіс збору, реєстрації, актуалізації та реалізації ідей які мають змінити оточуюче нас міське середовище, зробити його щонайменше на більш комфортним. Зробити продукти та сервіси якими ми користуємось більш зручними та якісними. Сервіс, за допомогою якого можна буде навіть просто перевірити свою ідею на життєздатність.

Звичайно можна заперечити інноваційність даної ідеї, і дійсно вона зовні схожа на "пропозиції" які описані в законі "Про звернення громадян" але це не зовсім так.

За своєї структурою і порядком подання "Ідея" має кілька суттєвих відмінностей:

1. Ідея безадресна, немає конкретної відповідальної особи до якої звертається громадянин зі своєю пропозицією. Будь-яка особа, як звичайний громадянин, так і бізнесмен або держслужбовець має можливість підтримати цю ідею і допомогти автору її реалізувати. 

2. Ідея не потребує обов'язкового розглядання - відповіді.

3. Ідея, по суті, це більше гіпотеза окремої людини яка ніби запитує спільноту - чи дійсно ця ідея актуальна? Чи є у суспільства до неї інтерес? Чи вирішує вона проблеми окремої людини, певної частини або всієї спільноти?

4. Ідея за своєю сутністю - це ембріон Проекту, окремого сервісу який ми плануємо запустити протягом наступного місяця.

5. Через ідеї ми можемо більш вільно пропонувати зміни. Знаходити спільну мову. Знаходити партнерів та однодумців.

6. У Ідеї існує схожий з Петиціями механізм актуалізації - через голосування (підтримку), але і цей механізм ми вдосконалили. Зробили більш гнучким. В залежності від масштабу та локальної приналежності Ідеї проголосувати за неї мають можливість тільки ті до кого вона дотична. Також від масштабу залежить і кількість голосів яку Ідеї необхідно набрати, щоб вона отримала статус актуальної.

7. Життєвий цикл від Ідеї до проекту ми поки що не вважаємо за доцільне автоматизувати. Тому після завершення збору голосів за Ідею, затвердженню бюджету та команди Проекту - ми пропонуємо зареєструвати його вручну. Без Ідеї яка набрала необхідну кількість голосів, затвердженого бюджету та команди Проекту у реєстрації буже відмовлено.

8. Ідею на розгляд - актуалізацію, на відміну від Звернення, мають можливість подати як окремі особи так і організації. 

Трішечки розповімо вам про поля форми Ідея.

Заголовок - Назва Ідеї

Організація - ви маєте можливість подати Ідею як від власного імені так і від імені організації до якої ви входите.

Масштаб - тут вам необхідно визначити масштаб вашого проекту від всеукраїнського до масштабу багатоквартирного будинку в якому ви мешкаєте. Важливо пам'ятати, що від масштабу залежить кількість голосів яку необхідно набрати задля того щоб проект набув статусу актуального.

Галузь - у полі галузь вам необхідно обрати галузь діяльності до якої дотичний ваш проект. 

Джерело фінансування - в даному полі ви, на ваш розсуд, можете запропонувати модель за якою буде здійснюватись фінансування.

Бюджет - сума грошей необхідна на реалізацію проекту.

Термін реалізації - вкажіть кількість днів необхідних для реалізації ідеї. 

Файли - ви маєте можливість завантажити необхідно для обґрунтування проекту документацію, креслення і таке інше. 

Відео - якщо є посилання на відео, якщо воно є. 

Посилання - тут ви можете вказати посилання на сайт, документацію по ідеї, соціальну сторінку ідеї.

Опис - опишіть проект, обґрунтуйте його необхідність та важливість для суспільства.

Автори - вкажіть авторів проекту.

Можливо після тестів ми змінімо порядок та назву полів. Може щось додамо, або навпаки приберемо. Це все можливо і ніяк на роботу платформи не вплине.

Найголовніше щоб сам формат сервісу сподобався і відповідав запитам користувачів.

Якщо у вас є бажання висловити свою думку, запропонувати свої ідеї по вдосконаленню сервісу - пишіть нам: [email protected]