Захист культурного майбутнього святошинців

Акція – мітинг за безпечне культурне майбутнє

10.03.2021 о 11:00 прийди під Київську Міську раду за адресою вул. Хрещатик 36 та підтримай безпечне культурне майбутнє дітей.

10.03.2021 року ми будемо під стінами КМДА, щоб показати, що громада спроможна відстоювати свої інтереси, які гарантовані нам Конституцією України. 

Чого хоче громада і які її інтереси? 

Ми хочемо, щоб наші діти могли вільно і безпечно реалізовувати свої мрії в культурному напрямку. Ми хочемо бачити щасливі посмішки наших дітей та їх радість від отриманих досягнень! 

А що громада має на сьогодні? 

Ми маємо те, що бездарне управління протягом минулих років, призвело до того, що було ганебно приватизовано частину будинку культури Авіазаводу, який був культурним осередком багатьох поколінь святошинців. 

Особи, котрі нічого не створили в районі, почали тоді руйнувати одну з основ держави - Культуру. Вважаємо, що то був злочин проти культурного майбутнього України! 

То є вже історія і за ті дії ще доведеться відповідати тим, хто до цього причетний, але зараз важливо зробити все можливе, щоб не дозволити більше повторення таких ганебних явищ.

Саме відтоді бере свій початок нічний клуб «Бінго», який спочатку був орендарем, а потім власником більшої частини приміщення колишнього Палацу культури. У когось з цим клубом пов'язані гарні спогади, у когось ні. 

Так, до нього можна ставитись по-різному. Проте він зберігав головну цінність! Це найбільшу концертну залу Святошинського району на якій реалізовувались дитячі мрії! Мрії та перемоги, тут здобувався досвід для майбутніх досягнень.

А, що відбувається зараз? Це насамперед відбувається спроба вкрасти те, що й вкрасти здавалось би неможливо. Це дитячі мрії, які діти втілювали на сцені в цьому колишньому будинку культури.

Ми знаходимось тут, під КМДА, щоб нагадати вам, шановні можновладці та депутати, що ваше завдання полягає у відстоюванні інтересів громади! Ваша посада полягає у діалозі з громадою та пошуку компромісів для розв’язання питання, які турбують нас, громаду міста Києва! 

Якщо ви про це забули, то ми тут щоб нагадати вам про це! 

Ми хочемо бачити вашу чітку позицію з питання культурного розвитку дітей, реалізації їх мрій! Яким чином ви плануєте вирішувати питання, яке склалося з будівлею колишнього будинку культури Авіазаводу? Чи ви вважаєте, що власник на свій розсуд, не враховуючи думку громади, може змінювати цільове призначення будинку?

Що вимагає громада?! Громада вимагає пошуку компромісу з власниками АТБ та забезпечення можливості дітям реалізовувати свої мрії на сучасній сцені! 

Де кожен колектив комфортно зможе провести свій виступ і ми зможемо спостерігати дитячі посмішки та зростання юних діячів культури. 

Громада вже надіслала лист до представників АТБ з проханням виступити меценатами та зберегти сцену для виступів. Станом на сьогодні відповідь від АТБ ми не отримали. 

Громада вимагає зробити безпечним перебування дітей у ЦК "Святошин". Тому, що наразі в іншій частині будівлі вже почали проводити будівельні роботи без належних на те документів, згідно з відповіддю департаменту з питань державного архітектурного - будівельного контролю міста Києва. 

Чи є ці роботи безпечними для життя дітей, чи не відбудеться руйнування будівлі?

Чи був затверджений проект та чи пройшов він експертизу, чи відповідає кваліфікація будівельників, які здійснюють роботи та чи наявні в них відповідні документи згідно з вимогами чинного законодавства України для проведення таких робіт?! 

Такі питання є актуальними тому, що ми вже маємо прецедент 09.02.2021 року, коли в ЦК "Святошин" спрацювала протипожежна сигналізація та самі діти говорили про сильне задимлення у будівлі.

Також ми чекаємо відповідь на питання, яким чином передбачена протипожежна безпека, евакуація дітей та присутніх у будівлі, якщо ця будівля будувалась як єдиний комплекс, а евакуаційні виходи вже перекрито цегляною стіною?

Ми вимагаємо, щоб зараз було вжито всі дії та створено комісію для перевірки будівництва, яке відбувається у колишньому ДК Авіазаводу. 

Майбутнє дітей та їх життя у Ваших руках! Це Ваша відповідальність! Не залишайтесь байдужими та не руйнуйте дитячі мрії!