Microsoft запропонувала обкласти Facebook і Google в США податком

Поки загальну увагу було прикуто до протистояння Австралія - ​​Facebook і Google (останній, до слова, швидко пішов на сепаратний мир), із засідки вийшла корпорація Microsoft і написала донос на обох конкурентів.

Корпорація Microsoft запропонувала адміністрації Байдена, щоб і США прийняли план, аналогічний прийнятому в Австралії, який зобов'язував би Google і Facebook платити видавцям за доступ до їх контенту.

Пропозиція була зроблена цілком офіційно. Його сформулював у своєму офіційному блозі президент Microsoft Бред Сміт. Для того, щоб пропозицію була важко проігнорувати, в хід пішли обов'язкові запевнення у вірності Істинно Американським Ідеалам.

«Поки пил повільно осідає після жахливого нападу на Капітолій, стає очевидним, що американська демократія дуже крихка і знаходиться в небезпеці».

Сміт додав, що, на його думку, дезінформація, що розповсюджується в соціальних мережах, посилює цю «крихкість» і «розмиває традиційну - незалежну і професійну - журналістику».

Як заявив Сміт, Microsoft розуміє, що новинний контент необхідний для залучення лояльних користувачів до пошукової системи: «Доступ до свіжих новин має вирішальне значення для збереження залученості користувачів». Відповідно, Google і Facebook повинні платити.

Google швидко відреагував заявою, в якій стверджувалося, що мотиви Microsoft не зовсім шляхетні, а головний юридичний директор Google Кент Уолкер сказав: «Звичайно, вони хотіли б обкласти конкурента додатковим податком і збільшити свою частку на ринку».

Оскільки дискусія була відразу перекладена в площину «Ти що, сука, Сталіна не любиш?», Для Google і Facebook публічно відмовитися від пропозиції Microsof і зміцнити американську демократію - неможливо.