Clubhouse надурив користувачів - більш ніж імовірно, що китайські силовики весь час вели запис розмов користувачів

Власне мені подобатися взагалі як була подана інформація про те, що Clubhouse обдурили користувачів з фіксацією розмов.

"У Clubhouse вже є перша витік. Хакер зміг перенаправити аудіо з кількох кімнат на сторонній сайт. Для злому хакер побудував свою систему на основі алгоритму JavaScript".

Це зрозуміло брехня. Розробники Clubhouse заявили про проблему з безпекою, але не розповіли що запис розмов в безлічі кімнат злили в Інтернет, просто тому, що їх постійно фіксували!

Голосова соцмережа Clubhouse завдяки класній рекламної кампанії набирала скажені обертів.

З початку місяця вона перетворилася з місця, де можна було лампово обговорити якісь теми і послухати цікавих спікерів - в монстра з великою аудиторією, де потрібно стежити за своїми словами.

При цьому спочатку користувачів переконали, що їхні розмови приватності, і їм треба прийняти це як факт, але ...

Виявилося, що всі розмови записуються.

Тобто всі бесіди користувачів якщо й не стануть надбанням громадськості, то вже є в розпорядженні китайських силовиків!

Чому?

Компанія Clubhouse використовує для свого сервісу ресурсні потужності і розробки китайської компанії Agora Lub (розробляє RTC-рішення для передачі даних голосових дзвінків, стрімів і відео-дзвінків. Через неї проходять обробка потоків даних і звуку.

Цікаво, як вони це зроблять, якщо в Agora, заснованої вихідцями з Шанхая яка поставляє софт Clubhouse, залишиться можливість отримувати доступ до необробленого аудіотрафіку Clubhouse, розшифровувати його і зберігати?

Це ключовий момент, бо Agora зобов'язана дотримуватися закону Китаю про кібербезпеку. Тобто вона зобов'язана надати Китаю допомогу і підтримку в питаннях, пов'язаних з національною безпекою.

До речі, у самому Китаї, Clubhouse заблокували, бо користувачі з піднебесної обговорювали там політику.