Медійний проект "Запитай киянина" підтримано!

Те, що категорично не сподобалось Департаменту суспільних комунікацій, підтримано киянами!

28 січня цього року вийшов у світ перший випуск програми "Запитай киянина" (посилання на відео додається).

І перше запитання було дуже просте: "Влада міста планує створити ще один департамент: Суспільних комунікацій, який за задумом буде вирішувати проблему діалогу та комунікацій між владою та громадою. На вашу думку: Це класна ідея, проблема комунікацій є ії потрібно вирішувати?"

Усі кияни, які взяли участь у програмі відверто і щиро відповіли "ТАК. Такий департамент потрібен, бо належної комунікації між владою і громадою в столиці України немає".

Ба більше кияни надали багато пропозицій щодо того яким має бути департамент, яких людей потрібно залучати для роботи в цьому департаменті, що треба зробити для покращення комунікації і взаємодії в м.Києві.

Здавалось би радій, впроваджуй в життя пропозиції киян.

Але "ніт".  Сюжет вкрай не сподобався керівництву ДСК і ЦПКІ. Під час зустрічі Олега Чеславського і Сергія Куценка (представників Укрмедіа) у ДСК, що відбулась  29 січня 2021, Роман Лелюк (Roman Lelyuk) - керівник ДСК, перший заступник директора ДСК Дмитро Рубан і заступник директора Центру публічних комунікацій та інформації Дмитро Кулібаба висловили вкрай негативні оцінки програмі і питанню, яке було поставлено киянам,

На щастя, інакшої, протилежної думки аніж "державні фахівці" з комунікацій притримуються кияни.

І свідченням цього є голосування киян. 28 січня на платформі громадської участі SPILNO https://spilno.org/ ми зареєстрували Ідею "Репортерський мікрофон для проекту "Запитай киянина". Станом на 18 лютого кияни перерахували усі необхідні кошти задля того, щоб ми змогли закупити репортерський мікрофон і продовжили знімати програми "Запитай киянина" але тепер вже з більш якісним звуком.

Безмежно ДЯКУЄМО усім СПІЛЬНОтворцям програми "Запитай киянина" за вашу ПІДТРИМКУ!

Можливе це співпадіння, але саме вчора відбувся етер програми Svitlana Vovk "Про Київ" на громадському волонтерському телебаченні Я-UA, під час якого ми з Олегом Чеславським, обговорюючи шляхи реалізації на практиці ідеї прямої демократії через запуск цифрової платформи СПІЛЬНО - https://spilno.org/ -  портал активних громадян, онлайн платформа для залучення громадян до управління містом (яка також не була підтримана "фахівцями" з комунікацій ДСК і ЦПКІ, оскільки вони не знайшли в ній "доданої вартості"), також згадували про ідею "Репортерський мікрофон". І під час цього етеру ще не знали, що програму підтримали кияни. Тож пані Світлана, напевно саме під час прямого ефіру нас почули. Дякуємо вам за запрошення на ефір. 

Принагідно звертаємось до Марини Хонда, можливо настав час ЗМІН? І можливо варто щось ЗМІНИти задля налагодження комунікації, взаємодії в територіальній громаді міста Києва, зокрема через платформу громадської участі SPILNO?

Ми відкриті і готові до СПІЛЬНОдії, а ВИ - Марина Хонда?