Нам важливо перетворити виборчу демократію в учасницьку

Рух ЧЕСНО  - громадська організація, що займається громадським контролем підзвітності та відкритості політиків і партій та досліджує парламентаризм і місцеве самоврядування, політичні фінанси та вибори. Мета організації - перехід до представницької демократії в Україні. Для цього Рух ЧЕСНО надає громадянам об’єктивну, неупереджену та точну інформацію про політиків та партії, робить проєкти громадянської освіти, популяризує відкриті дані, проводить адвокаційні кампанії та заходи.

22 лютого Рух ЧЕСНО у повному складі, включно з регіональними аналітиками зібрався на стратегічну сесію, задля того, щоб розбиратись із тим, хто вони та куди їм потрібно рухатися.

На своїй сторінці Рух Чесно зазначив: "Нам дуже важливо знати вашу думку. Що для вас — Рух ЧЕСНО? Будь-ласка, діліться з нами у коментарях, як ви нас сприймаєте та чого очікуєте".

Саме заради цього і зустрілись з Іриною Федорів Iryna Fedoriv - головною редакторкою сайту ГО "Рух ЧЕСНО".

Ірина Федорів: "Нам важливо перетворити демократію виборчу (коли виборець тільки приходить на дільницю, голосує і пропадає) в учасницьку (коли громадянин розуміє, що його роль не закінчується лише на цій галочці, а вона триває протягом 5 років, і він має дивитись за роботою депутатів, вимагати у них, розуміти які у них є інструменти, що місцева рада відповідає за ЖКГ, а не як народний депутат за закони, і не приходить до народного депутата з лампочками у під'їзді, бо народний депутат - це не про це...)"  

Радимо подивитись це коротеньке інтерв'ю і підключитись до дискусії.

ЧЕСНО дякую, Ірино, за інтерв'ю і щирі відповіді.