Законопроект #2047 про ліквідацію схеми «майданчиків-прокладок» внесено до парламенту

Як повідомляє Агія Загребельська на своїй сторінці у мережі Фейсбук:

Групою народних депутатів партій «Слуга народу» та «Голос» було внесено до парламенту законопроект #2047 про ліквідацію схеми «майданчиків-прокладок», які «паразитували» на державній «оціночній» базі ФДМУ (не без його згоди звичайно), та які журналісти ще рік тому встигли нарікти «майданчиками Антона Яценка».

Це саме ті «прокладки», яких депутати парламенту колишнього скликання дві бюджетні ночі поспіль «цементували» в Податковому кодексі як посередників між громадянами та державною базою. За наслідком творчих задумів геніїв корупційних схем кожен громадянин України, щоб продати або купити квартиру, був вимушений сплачувати приватним «прокладкам» кілька сотен, а пізніше і більше тисячі гривень. Не хочеш платити – не продавай свою нерухомість.
«Картель прокладок» вів довгу та виснажливу боротьбу із залишками посадовців, хто продовжував виступати проти. Апогеєм було прийняття депутатами поправок до кодексу, які заборонили Антимонопольному комітету розслідувати будь-які справи та торкатись будь-якої діяльності, пов’язаної з об’єктами інтелектуальної власності.

Народні депутати Верховної ради попереднього скликання подавали законопроекти на скасування схеми: Віктор ЧумакТетяна ЧорноволІгор Лапін… Але парламент в своїй більшості «загрався в кулуарні домовленості», які переважували не тільки інтереси громадян, а й здоровий глузд. Законопроекти, на жаль, навіть не потрапили до зали голосування.

Сьогодні 31 народний депутат наважились зазіхнути на корупційну схему, яка приносить її бенефіціарам мільйон гривень на день. Вони молодці та це вчинок. Адже розслідуючи діяльність «прокладок» та роль Фонду у їх появі та процвітанні, як ніхто знаю можливості їх творців та вигодонабувачів.
В схватці слуг народу та картелю прокладок я ставлю на перших. Бо хочу вірити та вірю в щирість намірів підписавших законопроект та єдність інших у нетерпимості до корупції та зловживань.

Єдине на що хотіла звернути увагу авторів законопроекту та осіб, що будуть завтра, у разі його прийняття, знищувати схему та «стерилізувати» місце, де вона була. Під час розробки бази ФДМУ передбачливо прописав в технічному завданні, що програмне забезпечення для кабінетів користувачів, які вносять інформацію в базу та перевіряють її наявність в базі, не закуповується. А це означає, що цілком ймовірно, що програмне забезпечення бази не здатне в сьогоднішньому вигляді працювати без майданчиків, яких «батьки» туди міцно інтегрували.
Можливо це доопрацьовується в робочому порядку за лічені дні, а можливо це потребуватиме оголошення нової закупівлі щодо доопрацювання програмного забезпечення бази. І щоб цей процес не призвів до колапсу на ринку нерухомості, коли будь-хто не зможе нічого ні продати, ні купити, адже колапс буде на руку бенефіціарам схеми, відпрацюйте одразу детально, як нові норми будуть втілюватись життя.
Можливо є сенс передбачити для цього перехідний період (до шести місяців), коли:
Або купівля-продаж буде відбуватись взагалі без бази/зі старою базою;
Або будуть функціонувати майданчики з ціновим обмеженням верхньої частини винагороди та відкритим ринком для входу нових.

Дякую всім, хто весь цей час продовжував боротись, попри погрози, залякування, інформаційні атаки, спроби підкупу та дискридетації Юрий Николов Andrei Marusov Muhaylo Serebryakov Віталій Семенченко Юрий Бутусов Oksana Velychko Evgenia Grischenko Lyudmila Simonova Yury Andrusenko Serhiy Andreyev Angelica Kobeleva-Lyskova Галина Верцімаха Lena Gavrylevska Elena Shevchuk Aleksandra Nekrashchuk Дзеркало тижня - Зеркало Недели NashiGroshi Цензор.НЕТ Центр Протидії Корупції Vadim Kryvenko Andriy Yuvchenko Олександр Лємєнов Dmytro Ostapchuk Oleksa ShalayskiyIgor Fris BIHUS.info Denys Bihus Lesya Ivanova Сергій ГоловньовAlisa Yurchenko Max Nefyodov Roman Vybranovskyy і багато-багато інших.
Вибачте, якщо когось не вказала, адже тільки зараз усвідомила наскільки нас багато:)

Дивіться також