Зеленський заявив, що через застарілу інфраструктуру люди опалюють космос замість своїх будинків

Як повідомляє Українська правда, виступаючи на засіданні Ради розвитку громад та територій, президент Володимир Зеленський звернув увагу на проблематику комунальних послуг і зокрема проблему енергоефективності.

Так зокрема він відзначив, що комунальні послуги — це товар, за який потрібно сплачувати справедливу ціну, тому необхідно впроваджувати заходи з енергоефективності: 

"Нам постійно всі кажуть, що комунальні послуги — це товар, за який потрібно сплачувати справедливу ціну, що неможливо втручатись у роботу регулятора. Ми всі все це дуже добре розуміємо, але є "але". Не може платіжка за комуналку бути для людей вироком і людина не може віддавати 50, 60, є випадки, коли людина віддає 70 відсотків від своєї заробітної плати".

Додав, що в Україні необхідно впроваджувати заходи з енергоефективності.

І що дуже важливо, заявив, що через застарілу інфраструктуру люди опалюють космос замість своїх будинків!

Приємно, що Володимир Олександрович знайшов час трішечки заглибитись у проблему, і не менш приємно, що він одразу побачив найбільшу з існуючих проблем - морально застарілу та енергоНЕефективну систему центрального опалення, яка сьогодні існує виключно для того, щоб викучувати немов насос останні гроші з кишень українців.

Система центрального опалення - це монстр, який з'їдає шалені кошти і не дає можливості громадянам самостійно оптимізувати витрати на опалення своїх помешкань.

Але й це ще не найбільша проблема.

Комунальні послуги - це не товар, а сервіс!

А коли сервіс неможливо оцінити, і монополіст - постачальник послуг робить все, щоб громадяни не мали змоги отримати якісний сервіс, оцінити його та в разі незадоволеності його якістю отримати компенсацію або взагалі відмовитись від неякісних послуг!

Розумієте, здається, що Україну, точніше її громадян, немов би бонусом продали у момент приватизації тепломереж!

І вони немов німі раби зобов'язані платити шалені тарифи за послуги які ніколи не були своєчасними, заявленої якості і кількості.

Це дійсно проблема, і розв'язати її як ми бачимо може тільки президент, бо в уряді цю проблему не помічають, або не придають належної уваги.