КОВІДОБЕСІЄ не захистить....

Друзі! Запрошую до ДИСКУСІЇ!!! Не хейту і образ один одного! Ми маємо пройти через пандемію СПІЛЬНО!

1 листопада Київ рішенням Державної комісії ТЕБ та НС перейшов у «червоний» рівень епіднебезпеки.

Олексій Кулеба  2 листопада у зв’язку з цим оприлюднив 4 УМОВИ відвідування торговельно-розважальних центрів у «червоній» зоні: а саме виключно за наявності:

  1. «зеленого» сертифікату (двох доз вакцинації),
  2. негативного ПЛР-тесту на COVID-19,
  3. експрес-тесту на визначення антигена чи
  4. документа про одужання

Згідно з його ж інформацією відповідно до Постанови КМУ працівники Національної поліції, Національної гвардії та посадові особи, уповноважені органами місцевого самоврядування, мають право здійснювати вибіркову перевірку документів, що підтверджують особу, а також:

  1. сертифікату вакцинації або
  2. негативного результату тесту на COVID-19.

Відповідно до «ПОВІДОМЛЕННЯ про обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19» (яке за інформацією, що міститься в Інтернеті і у ФБ, було розіслано на виконання керівникам закладів освіти) від працівників освіти вимагається до 5 листопада надати:

  1. документ, який підтверджуватиме наявність профілактичного щеплення від COVID-19 або
  2. довідку про абсолютні протипоказання відповідно до «ПЕРЕЛІКУ медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень», затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2000 №1645-ІІІ.   https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1161-11#n2   

Одразу виникає декілька питань, відповідь на які хотілось би отримати:

  1. Як будуть діяти працівники Національної поліції, Національної гвардії та посадові особи, уповноважені органами місцевого самоврядування, у разі, якщо людина немає «зеленого» сертифікату (двох доз вакцинації)або негативного ПЛР-тесту на COVID-19, проте має експрес-тест на визначення антигена чи документ про одужання?
  2. Де офіційно затверджений зразок документу про одужання?
  3. Як отримати документ про одужання людям, які перехворіли до запровадження 1 листопада «червоної зони»?
  4. Де офіційно затверджений зразок Довідки про абсолютні протипоказання відповідно до «ПЕРЕЛІКУ медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень»?
  5. Чи достатньо три дні (до 5 листопада), щоб люди встигли отримати усі необхідні документи (про одужання, про протипоказання)?
  6. Чи прораховано додаткове навантаження на сімейних лікарів у зв’язку з покладанням на них обов’язів щодо видачі документів по COVID-19?
  7. Чи проведена додаткова підготовка сімейних лікарів у зв’язку з пандемією?
  8.  Чому у ПОВІДОМЛЕННІ про обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19» для керівників освіти не зазначені негативний ПЛР-тест на COVID-19, експрес-тест на визначення антигена чи документ про одужання?
  9. і т.д. і т.п.

Чому написав про це сьогодні?

Спостерігаю останніми днями ІСТЕРІЮ, КОВІДОБЕСІЄ в соцмережах, месенджерах....

Вакцинуватись чи ні? Самі винувати! Ідіоти, малограмотні....

Люди, незалежно від свого соціального статусу, кваліфікації, займаних посад як "сказились"...."зірвались з котушки" ...

Чи допоможе нам усім це "людожерство" пройти пандемію? Відповідь очевидна - НІ!

Так може час перейти до серйозного пошуку відповідей на конкретні питання, розробляти а не імітувати конкретні заходи з подолання пандемії, переконувати а не залякувати, показувати власний приклад, а не хизуватись на всіляких тусовках фоточками з обнімашки і цьомочками, надавати реальну допомогу медичним працівникам, а не покладати на них додаткове навантаження і відповідальність, турбуватись про людей, а не про свої прибутки.

Вчора пройшовся зранку центром міста (репортаж перший). Було багато людей, які з'їхались з усіх регіонів України на акцію прямої дії проти порушення конституційних прав і свобод людей.

 Деякі політики вже встигли відреагували на цю акцію. Зокрема, Олексій Жмеренецький, народний депутат України прокоментував так:

 "Ці люди сьогодні перекрили всі дороги в центрі Києва, кричать на водіїв, гупають по автомобілям. Вони вважають, що коронавірусу не існує. Вимагають відмінити карантин, маски, вакцини, тести. Звинувачують водіїв, що ті вакцинувались, тому не мають жодних проблем доступу до публічних місць і поспішають на роботу.

Це мракобєсіє відбувається при тому, що всі телеканали вже роками малюють абсолютно апокаліптичну картину з горами трупів в коридорах лікарень.

В мене якийсь когнітивний диссонанс. І ті і ті вважають владу поганою, тільки одні за те, що не достатньо жорсткі карантинні заходи, а інші - за те, що влада «вигадала» коронавірус.

Згідно соціологічної термінології обидві категорії відносяться до так званої «неінформованої більшості». Але виникає питання - як антивакцинатори примудряються аналогічно жити в обнімку з «зомбоящиком», як і апокаліптики, але вірити в протилежні речі?

А ще, що ж тоді з цим мракобєсієм робити, якщо навіть «зомбоящик не допомагає»?"

Звісно це його право і погляди, як і десятків інших політиків.... Але відповіді на питання таки коментарі не дають....

Радий, що вечором того ж дня побував у "Студии Здравого Смысла", де як раз у другій частині була дискусія Юрія Романенка і Анатолія Якименка стосовно вакцинації, під час якої вони зокрема обговорювали і те, що відбувалось вчора під стінами Верховної Радий України. Павло Себастьянович так резюмував цю дискусію: · 

На самом деле вышло о медицине, мейнстриме, правах человека. И мне этот спор напомнил несовместимость позиций социалистов и либертарианцев.

Противоречие неразрешимо, потому что оно заложено на биологическом уровне. Одни люди природно более склонны к иному восприятию реальности, чем другие. Первые воспринимают и обрабатывают информацию последовательно, более адаптированы к ежедневной повторяющейся рутинной деятельности. Вторые воспринимают мир комплексно, мгновенно, теряя при этом какие-то детали. Первые предрасположены к стабильной повторяющейся деятельности, вторые мечтатели, генераторы идей, импульсивные люди. Первые более склонны к мысли, что мы, люди, социальные существа, зависим друг от друга. Вторые склонны к мысли, что человеческое существо абсолютно свободно, никому не принадлежит и ни от кого не зависит.

И эта склонность заложена на биологическом уровне. От неё исходит и дихотомия в понимании права. Первые считают правом провозглашенное авторитетом (властью), придуманное умными людьми, специалистами, вторые - только то, что сложилось естественным путём, что устаканилось и подтверждается ежедневной жизнью. Первые считают ограничение свободы (властью) правомерным, а вторые не допускают никакого ограничения свободы, кроме как свободой другого человека.

Понятно, что в чистом виде и первых и вторых мало, но в существе ВСЕХ людей заложена склонность к тому или иному мировоззрению. Природе достичь золотой середины не удалось, но этой золотой середины можно достичь воображением политика. Ведь политик - это человек, занимающийся общественным устройством, общественными преобразованиями. Хотя сам политик может быть как представителем первой, так и представителем второй части населения.

Политик должен найти баланс между этими двумя силами, двумя массами людей. Социалисты и либертарианцы могут действовать в разных сферах - развитием и ростом экономики должны заниматься либертарианцы, социальной политикой, пенсионным обеспечением должны заниматься социалисты. Это грубо, конечно. Как говорится - с точностью до смысла.

Как в вопросах экономики, налогов, регуляций, вмешательства государства, так и в вопросах медицины слово нужно дать ЭКСПЕРТАМ, политики должны добиваться одного - консенсуса. Политики обязаны снижать градус противостояния и насилия.

Провал украинской политики как в налоговой, так и в медицинской темах в тотальном вранье, коррупции, тотальной некомпетентности и инфантильности. Зеленский и Слуги думают, что само рассосётся. Провал украинской политики в тотальном недоверии граждан власти.

Недоверие к украинской власти проистекает из одной простой причины - люди хотят жить богаче, комфортнее, безопаснее, а власть им этого не обеспечивает. Власть сама хочет жить богато и комфортно, но вынуждена скрывать это за враньём. Целью власти должен быть рост благосостояния избирателей, а у них цель - личное обогащение.

Обыск у любого чиновника обнаруживает сейфы, чемоданы и банки с кэшем. Целью власти должна быть безопасность граждан, а даже президент, обещавший съехать с Банковой, не сделал этого из соображений ЛИЧНОЙ безопасности. У нас прокуроры ездят с охраной в бронированных авто - нет времени заботиться о гражданах.

Такие дела, соотечественники. Пока мы не приведём к власти политиков, у которых цели совпадают с целью граждан - рост благосостояния граждан, увеличение их комфорта и безопасности - в стране будут продолжаться протесты, майданы, население будет уменьшаться, миллионы будут в нищете. А мы с вами будем драть друг другу чубы по науськиванию провластных пропагандистов."

Друзі! Раджу подивитись ефір СЗС, оскільки там ви знайдете багато відповідей на ваші питання, у тому числі про те, чому "влада" приймає таки "розумні" рішення, про це дуже добре розповів в перший частині ефіру Юрій Бутусов.

Усім бажаю чистих думок!