18 +. Дітям не читати!

Не збирався писати на цю тему... Але...

Вчора повертався ввечері додому. Йшов пішки по тротуару вздовж проспекту П.Григоренка, що у Дарницькому районі м.Києва. 

Йшов і думав про зустрічі з киянами, про те, що їх турбує, про що варто написати... І раптом біля мене пройшли дві дівчинки, напевно років по 15-17, не більше.

Не спеціально, але все ж таки я почув дуже маленьку частинку їх розмови. Вони жваво обговорювали якусь подію серед друзів. Але мова не про те, що обговорювали, а про те як? Яку термінологію використовували? Адже вони українки, спілкувались українською мовою. І це дуже чудово.

Засмутило лише одне... Засмутило і дуже вразило...Одне єдине слово, яке пролунало і я його почув "ДОХУ...".

З вуст молодої дівчинки "ДОХУ...."!? Безумовно ми вільні люди, поважаємо права один одного, у т.ч. на висловлення своїх думок.

Але... Невже розповідаючи про подію, в якій взяло участь БАГАТО ЛЮДЕЙ, варто обов'язково використати саме "ДОХУ... ЛЮДЕЙ". Наша мова неймовірна багата, просто наведу декілька інших слів: багато , чимало , безліч , велика кількість ; розм. Громада , купа ,  сила-силенна , уйміща , тьма , тьматьмуща , що гілок в лісі , як сучків в лісі , що сучків в лісі , маса ,  повно , повним-повнісінько , располно , располним-повнісінько , располним-располно , казна скільки ,  хоч греблю гати , хоч паркан городи , хоч паркани городи , як дров , що дров , сила-силеннане злічити , не злічити скільки , до країв ,  завались , хоч завались , лопату не відгребти , як бруду , що бруду , як у дурня махорки , як у дурня фантиків ; Кури не клюють ...

Я не робив жодних зауважень.. Мені просто стало цікаво... Навіщо? Невже обов'язково так треба? Як і що нам усім слід робити, щоб лунала солов'їна співуча, а не оце "ДОХУ..."

Поки не знайшов відповіді...

Можливо у вас, друзі, є така відповідь і є поради, пропозиції, що нам варто робити.