Андрій Кочуков - українець, досвід і знання якого потрібні іншим країнам, але не Україні

Дуже часто бачу у ФБ, у ЗМІ думки "експертів". Дуже часто бачу, як ці "експерти" направо і наліво роздають свої коменти на будь-яку тематику, повчають інших як жити, і при цьому навіть не звертають свою увагу на думки і пропозиції інших. Це якась "халепа", біда України. 30 років ці "експерти" проводять рехформи, а життя лише погіршується... 

І мені дуже хочеться, щоб нарешті ми почали помічати і дослухатись до інших людей, за спиною яких є величезний досвід, реалізовані проекти, глибинні знання. Можливо тоді почнуться реальні, а не бутафорні зміни в Україні.

Одним із таких людей є Андрій Кочуков Andriy Kochukov. Ми вже записали з ним декілька інтерв'ю, але цього разу  я попросив Андрія розповісти трішки докладніше про себе і про свій досвід роботи. Тому, друзі, пропоную вам подивитись і послухати це інтерв'ю. Не пошкодуєте, це точно! 

Андрій Кочуков: "...Я народився в Україні. Але досить рано, мені було 17 років, з України поїхав. ...вчився закордоном. У мене на сьогоднішній момент дві освіти... маю дві ступені PhD: одну у соціології, другу в прикладній математиці... Мав досвід роботи в деяких країнах. Займався благодійною діяльністю у декількох фінських організаціях.... володію фінською мовою... знаю взагалі крім російської, української 5 мов... Працював в різних фінських організаціях. Працювали практично по всьому світу. Основна сфера діяльності, яка там була - ми організовували табори біженців в гарячих точках. На початку 2001 року повернувся в Україну. Сам родом з Кривого Рогу. Але в тому місці не знайшов себе і переїхав до Києва. Спочатку думав, що зможу отримати кафедру в університеті Шевченка. Прийшов туди, на мене дивиться професура, мені тоді вже було 26 років... Вони мені тоді так і сказали: "Молодой человек, вам 26 лет и вы доктор? Так що вам дать кафедру? " Кафедру не отримав і пішов працювати в реальний сектор - сектор інформаційних технологій. Пройшов великий цикл, починаючи з першої лінії підтримки і дійшов у практичній діяльності до керівника служби підтримки користувачів компанії інтернет-провайдера. Потім пішов у сферу консалтинга.... поступово повернувся до викладання у сфері інформаційних технологій і з часом перейшов до того, що для мене було вище - до методики управління. На сьогоднішній момент існує декілька стандартів управління і багато з них насправді в Україні навіть невідомі. Мене почали запрошувати у проекти по трансформації бізнесових компаній, приводив їх до ладу. Один із моїх проектів, в якому мав можливість взяти участь, і у якій мене запросили мої студенти, знаходився у Грузії. Я знаю історію проведення реформ, які були в Грузії, бо вони усі проходили на моїх очах. Особисто приймав участь у двох реформах. які проходили в Грузії - реформування Міністерства освіти Грузії і Міністерства охорони здоров'я.... Взагалі у мене досвіду викладання сумарно 26 років.. Всього через мої курси пройшло більше 20 тисяч слухачів.... На сьогоднішній момент маю 43 завершених проекти...."