10 грудня вперше в житті був на балу...Скажу відверто - не звично) Тим не менш я радий. Чому?

Вперше в Україні на балу зустрічались не "звичайний бомонд червоних доріжок", а волонтери, представники благодійних фондів, громадських організацій, педагоги, медики, підприємці, лідери думок, учасники шести Форумів Добрих Справ.

Дуже символічно і правильно, що Бал для Людей Добрих Справ пройшов у тепер вже "Національному парку "Межигір'я", колишній резиденції Януковича, в дебаркадері "Галеон". Чому?

По-перше. Зайвий раз показати людям як витрачаються їх гроші, якщо не контролювати чиновників. Дебаркадер "Галеон", який розташований на березі Київського моря, був призначений свого часу для відпочинку Януковича з його друзями на воді, переважно - в літній час. За наявною в інеті інформацією спорудження дебаркадеру коштувало 75 мільйонів гривень.  На стінах та стелі - деревина цінних порід, на підлозі - мармур, скрізь навколо - позолота і кришталь. Про суми, які йшли на облаштування "солодкого життя" у побуті "колишнього", може свідчити одна деталь: по центру головної зали "палацу на воді" зроблено спеціальну нішу, в якій розміщено три люстри. Так ось за допомогою експерта з питань освітлення Любомира Лозового було ідентифіковано одну з цих люстр, ії вартість становить - 97 тисяч доларів без податків. Це витвір мистецтва з кришталю та позолоти від іспанського виробника Mariner. Тобто ціна лише однієї (!) з трьох люстр на одному, далеко не головному об'єкті в "Межигір'ї" еквівалентна вартості квартири в Києві!

По-друге. На Бал були запрошені і приїхали саме ті люди, які дійсно заслуговують відпочинку в такому місці.

По-третє. Добра нагода нагадати усім колишнім, нинішнім про марнотратство з одного боку, а з іншого показати - на що можуть бути витрачені гроші - на ДОБРІ СПРАВИ! І люди, які зібрались в цей вечір на дебаркадері, як раз і показують які саме добрі справи можна робити в країні.

Дякую усім учасникам усіх Форумів Добрих Справ за те, що творити Добро. Дякую за запрошення Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр.

Усім добра і чистих думок!

Викладаю усе, що встиг "зафільмувати".