Батальйон “Архангели Михайла” готовий забезпечити юридичну підтримку героям Маріуполя

Вчора ми стали свідками подій жахливих подій для України, коли поранені, обеззброєні захисники Азову, Азовсталі та міста Маріуполя виходили зі своїх бойових позицій і направлялися, фактично, в полон. 

Якщо казати про евакуацію, як форму вирішення цього конфлікту - вона не може відповідати дійсності. 

У будь-якому випадку зазначені люди, сталеві люди, як їх назвали, не спрямували б себе не територію ворога, тому евакуювати бійців - героїв України безпосередньо на ворожу територію це не евакуація, вони фактично потрапили в полон. 

І поза визначенням політиків ми маємо сьогодні думати про юридичні визначення того, що відбулося. 

Для того, щоб з цими визначеннями, цією реакцією допомогти їм захистити свої права, свої життя, щастя своїх родин та сприйняття того, що вони не є покинутими, як про це існувало декілька думок та позицій, які були висловленні публічно. 

Тому зараз, Міністерство оборони, на мою думку, як фактичний роботодавець та відповідальна структура державна має прийти на допомогу нашим бійцям, має забезпечити їх захист, має забезпечити їх побут, має забезпечити того, що тортури фактично, які відбувалися весь цей час, коли не маючи відповідного БК, зброї та іншого, люди, фактично, своїм життям захищали українське місто, українську правду, українську свободу. 

На мою думку, сьогодні, Міністерство оборони має доручити таку діяльність фахівцям - адвокатам України, звернутися до них або обрати тих, хто бажає це зробити для того, щоб саме українські адвокати захищали українських героїв, щоб відповідне судилище, яке готується, чи відповідна справа, досудове слідство стало тим плацдармом захисту, який продовжував славетну діяльність зазначених осіб в Україні, саме з цього приводу за ініціативою особисто мене та керівництва батальйону “Архангели Михайла”, сьогодні ми звернулися до Міністерства оборони з пропозицією особисто знайти шлях та забезпечити таку діяльність, забезпечити тих адвокатів, які бажають та можуть ризикнути, у даному випадку, собою для цієї справи. 

На мою думку, було б доречно забезпечити зазначених осіб дипломатичними паспортами, але це не є принципово - принципово те, що саме державна установа має отримати адвокатів, адвокатів для героїв, адвокатів для себе і зволікання з цим та надання можливості на території рашки спекулювати зазначеними позиціями та вирішувати хто з росіян може чи не може захищати українців, українських бійців, бійців батальйону Азов це є, по-перше, неповага до держави. Ми своїх не можемо покинути, ми своїх не можемо здати. 

Батальйон “Архангели Михайла” готовий забезпечити й фінансово, і іншим чином таку діяльність, узгодити зазначену позицію з родичами, узгодити зазначену позицію з державою. 

Є ті хто готовий на території окупанта, на території ДНР, ЛНР вести захисну роботу і разом з бійцями дати відповідь агресору, навіть на його території, це має бути плацдарм волі й свободи України, а не згоди і домовленості, хоча, якщо такі домовленості будуть реалізовані найближчим часом, то можливо з цього приводу адвокатура має мовчати, але це відповідальна позиція, це не роки не місяці, це майже тиждень коли все має бути вирішено, а якщо ні, то будь ласка, звертайтесь саме до фахівців, не треба винаходити велосипед в таких важких питаннях тим, хто в них не розуміється.