Путін використає 9 травня, щоб оголосити перемогу або...

The Washington Post пише, що в день перемоги без перемоги Путін стоїть перед вибором щодо тотальної війни. Загальна мобілізація солдатів могла б дати Росії новий імпульс, але ризики були б величезними. Зокрема ризик визнати, що військова кампанія досі була провальною.

The Wall Street Journal також пише про ймовірність масової мобілізації в Росії. Західні чиновники та аналітики очікують, що президент Путін використає 9 травня, щоб оголосити перемогу або, за більш вірогідним сценарієм, пообіцяти продовжити боротьбу. Путін може використати нагоду, щоб оголосити масову мобілізацію російської армії та її громадян, припускають деякі західні та українські представники оборони та розвідки.

Bloomberg повідомляє, що Росія не може позбутися ризику дефолту після виплати облігацій в останню хвилину. Обмеження все ще означають, що майбутні платежі під питанням. У Росії є потенційні обхідні шляхи, але лише для деяких облігацій.

LeFigaro пише про нову стадію війни в Україні. Опір замінено ідеєю перемоги. Поставивши Україну боєприпаси та ракети, Захід тепер обіцяє важке озброєння.

Reuters пише, що на початку російського вторгнення в Україну президент Росії Путін косо висловився про можливість ядерного удару по будь-кому, хто втрутився в конфлікт. Багато аналітиків і західних дипломатів вважають малоймовірним, що Путін може дійсно застосувати ядерну зброю.