Маємо діяти! Архангели Михаїла готові стати на захист героїв АзовСталі

№18/05-22/320

18 травня 2022р.

Міністру оборони України

О.Резнікову

03168 м.Київ-168, Повітрофлотський проспект, 6

e-mail: [email protected]

Цим висловлюю своє шанування та станом на сьогоднішній день маю звертатися до Вас на «Ви».

Станом на вчорашній день потрапили в полон захисники Маріуполя та «Азовсталі», які зараз знаходяться у відповідному статусі на території ворожої Росії, мають обмеження, як в’язні, та, безумовно, є об’єктом порушення прав та гарантій громадян України, військовослужбовців та захисників держави.

Сьогодні є необхідність не залишити їх без належної уваги та забезпечення – без тих, хто зможе відстоювати їх права, гарантії та свободи, як героїв та захисників. Навряд чи це зрозуміло комусь так, як зрозуміло нам, українцям, - тим, хто залишився в країні та прийняв для себе рішення відстоювати свободу, незалежність та право не жити на колінах із зброєю в руках, - кожний на своєму місці. Таке ж рішення прийняли і Ви.

Зараз я очолюю штаб Добровольчого формування №14 територіальної громади міста Києва «Архангели Михайла». Сьогодні на нараді керівництва ДФТГ було прийнято одностайне рішення про те, що наше ДФТГ готово знайти належне забезпечення та скерувати для представництва інтересів в якості адвокатів та захисників полонених, якнайменш, двох адвокатів з початком відповідної акредитації в Росії. Вказане не потребує пафосних слів та табличних визначень. Безумовно, Вам, як адвокату, зрозуміла необхідність та суть вказаної позиції.

На мою думку, саме Міністерство оборони України, і саме у Вашій особі, має забезпечити належну якісну процедуру правового захисту всіх тих, хто цінував свободу та незалежність України вище власного життя, цінив її вище самого найдорожчого, що має сам. Тим більш, що вже сьогодні на території ворожої Росії відбувається так звана торгівля між тими, хто бажає отримати від Росії статус адвокатів «АЗОВців».

З огляду на зазначене просив би Вашого особистого сприяння та вирішення питання щодо отримання дипломатичних паспортів для відповідних адвокатів, які готові прийняти на себе обов’язок захисту українських героїв, фактично тих, хто попав у полон ще і в зв’язку з тим, що був обмежений у можливості належного забезпечення для результативної військової діяльності.

Також таке сприяння необхідно на рівні спілкування з Міністерством оборони Росії щодо допуску та забезпечення безпеки таких адвокатів, як належних представників полонених у відповідних процесах. Вважаю, що не потрібно писати та говорити будь-що додатково.

Якщо Вами буде прийнято відповідне рішення, ми готові бути там, де потрібно, та коли потрібно. Якщо його не буде – залишаємо за собою право звернутися до тих установ, які можуть сприяти у вирішенні цього питання по суті, але вважаю, що в цьому не буде необхідності.

Дуже прошу не доручати виконання та реалізацію відповіді на цей лист своїм радникам, які, за моїм особистим переконанням, самоусунулися від тих завдань, що мають виконувати, та будуть створювати реальні перешкоди у реалізації зазначеного по суті.

Сподіваюсь на оперативну відповідь, яку просив би направити на електронну адресу [email protected], щодо місцезнаходження нашого ДФТГ, то воно, безумовно, Вам відомо.

З повагою,

Адвокат,

Начальник штабу Добровольчого формування №14 територіальної громади міста Києва «Архангели Михайла»

______________ Циганков А.І.

Т.в.о. командира Добровольчого формування №14 територіальної громади міста Києва «Архангели Михайла»

______________ Кікін О.С.