Брифінг ГО "Екопарк Осокорки" про Меморандум від КМДА, який позбавляє киян зеленої зони

4 лютого в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг на тему: “Про Меморандум від КМДА, який позбавляє киян зеленої зони і за кошт киян вирішує забаганки забудовників”.

На сторінці Екопарк Осокорки активісти зазначили:

"28.01.2021 мер Києва Віталій Кличко заявив про наміри підписати меморандум (чи то вже підписав – із заяви це не зрозуміло), складений виключно в інтересах нового забудовника, який під прикриттям завершення будівництва 2-х ЖК, підхопивши від попереднього забудовника естафету маніпуляцій інвесторами і чиновниками КМДА, зазіхає на природні території, на яких Громада міста вже п’ятий рік вимагає створити Екопарк Осокорки!

Ситуація змусила нас невідкладно надати оцінку поточним подіям і висловити свою позицію. Для цього ми влаштували прес-конференцію, яка відбулася онлайн о 14:30 у четвер, 4 лютого 2021 року в Українському кризовому медіа-центрі."

Під час брифінгу Максим Стравінський, член ГО "Екопарк Осокорки" Олексій Петренко, адвокат ГО "Екопарк Осокорки" відповіли на наступні питання:

1. Ставлення активістів, прихильників створення Екопарку Осокорки і ГО “Екопарку Осокорки” до намірів підписати меморандум, який унеможливить створення справжнього Екопарку на зеленій території на Південь від вулиці Колекторної до південних кордонів міста. 2. Альтернативна пропозиція, яка має стати точкою відліку принципово нового ставлення до облаштування міського простору не тільки Києва, а і всієї України. 3. Питання історії і стану співпраці активістів і ГО “Екопарк Осокорки” із органами міської влади. 4. Чи є в Україні політики, які візьмуть на себе сміливість покласти край фінансовим пірамідам забудовників? 5. Чи є у Києві політики і чиновники, які, як і Громада міста, розуміють різницю між інтенсивним і екстенсивним розвитком міста?

Уважно слідкуємо за подальшим розвитком подій.