Час змінювати "Розділяй і володарюй" на "ОБ'ЄДНУЙ і КОМУНІКУЙ"!

У 2018 році мав унікальну можливість протягом двох днів разом з естонськими експертами обговорювати виклики у сфері КОМУНІКАЦІЙ.

Саме цей семінар додав мені імпульс для подальшого пошуку шляхів впровадження Естонського досвіду держкомунікацій в Україні, адже в Естонії дуже давно змінили принцип "Розділяй і володарюй" на "ОБ'ЄДНУЙ і КОМУНІКУЙ"!

А чи не це потрібно зараз Україні? Тому в першу чергу і займаюсь зараз популяризацією платформи СПІЛЬНО, як комунікативного майданчику спілкування між владою і громадою, між громадськими активістами, жителями.

А вам, шановні друзі, викладаю інформацію з семінару:

"Державні комунікації – це комплексне явище, яке стосується внутрішньої взаємодії між державними установами, їх діалогу із суспільством і позиціонування країни на міжнародній арені. Як витримати баланс між формальною етикою і відкритістю до аудиторії? Яким чином налагодити ефективну роботу всередні команд, незважаючи на бюрократичні обмеження? Як просто і доступно говорити із громадянами про стратегічні рішення та важливі політичні процеси?

Протягом дводенного семінару ми обговоримо виклики, які стоять перед комунікаційниками з державної сфери та громадських організацій. Разом із командою естонських експертів спробуємо критично подивитись на стан справ в українських GovComms & StratComms та з’ясувати, над чим ще варто попрацювати. Подивимося на успішні кейси комунікаторів з Естонії та спробуємо запозичити релевантний для України досвід.

Мені сюди?
Так, якщо ви комунікаційник з державного чи недержавного сектору, який працює на створення привабливого іміджу України, комунікує реформи, прагне зробити держкомунікації ефективними.

У кого я буду вчитись?
Цей семінар – не просто лекція. Це інтерактивні воркшопи, які модеруватимуть естонські та українські експерти. Воркшопи включатимуть презентацію від ментора, роботу у групах та обговорення результатів.
Ми віримо в синергію змінотворців, тож будьте готові ділитись власним досвідом.

Ментори:
Еркі Пігел, експерт з комунікацій, колишній медіа-консультант уряду Естонії
Артур Югасте, екс-заступник голови відділу стратегічних комунікацій Міністерства оборони Естонії
Крісті Лійва, консультант з комунікації, екс-керівник у відділі державних комунікацій Державної канцелярії Естонії
Арина Сатовська, директор агенції стратегічних комунікацій Republic".

Баєаю усім результативних та ефективних комунікацій на благо розвитку України!