Демократія продукт "дорослих" націй

Дивлячись на події у Франції, та США переконуєшся, що в кожній з цих країн демократія як образ життя аж ніяк не стала цінністю для мігрантів у яких трішечки взагалі інше сприйняття світу і демократію вони сприймають як примху багатого народу який їх прийняв. Але даний факт не сприймається фактом через бажання більшості американців та європейців бачити в кожному мігранті людину з аналогічним набором цінностей.

І це проблема.

 

Декілька років тому я прочитав цікаву новину про тубільців які за декілька тисяч років аж ніяк не прогресували через те, що в їх світі були відсутні загрози життю, а природа дарувала все, що їм було потрібно для життя.

Таким чином, за відсутності проблем людина не вийшла б з печери ніколи.

Ідемо далі, де візьмемо на озброєння слова Руссо про "дорослі" та "юні" нації.

Руссо поясняю, що нації як і люди повинні самостійно, усвідомлено, а не за примусом дорослішати та приходити до нових вершин думки. І так само як люди вони не зрозуміють нічого і не оцінять знання яке дісталося їм задарма, без страждань та болю.

Таким чином, суспільство яке сторіччями будували в сполучених штатах було побудоване людьми які розуміли цінності демократії, яка для них є цінністю, бо є частиною культури. І ніколи вони не стані (як свідчать останні події) цінністю для переселенців.

Бо як свободу, так і демократію вони отримали задарма і не мають жодних причин наділяти її великою цінністю

Але, знов ж таки, головна помилка лібералів, полягає в тому, що вони відмовляються це розуміти і продовжують граючись в толерантність.

Мігранти, особливо коли їм дозволяють приносити в нову домівку свою культуру і не намагаються асимілюватися. Навпаки - вони стають на захист цінностей своєї нації тим самим вступаючи в конфлікт з мешканцями країни яка їх приймає.

Таким чином, те, що ми бачимо це як "дорослі" нації запросили за свій стіл нації які ще не пройшли свого самостійного шляху розвитку і не подорослішали. Як наслідок юні нації вважають цю нову для них культуру неприйнятною й починають з нею війну. Війну яку вони ведуть своїми первісними методами та засобами.

Щоб ви не вважали мене занадто прискіпливим до ролі та місця мігрантів, а також не думали, що я дещо дискриміную їх, я можу сказати, що і українці сьогодні поводяться як дуже юна з точки зору демократії нації.

Але це вже інша історія.

Дивіться також